Jij Maakt De Stad! - De Gezonde Stad

Jij Maakt De Stad!

Op 12 april was het tijd voor actie! Samen staken we de handen uit de mouwen voor een duurzamer Amsterdam tijdens Jij Maakt De Stad! in The Student Hotel.

Handen uit de mouwen voor een duurzame stad

Op dit jaarlijkse event kom je erachter hoe gezond Amsterdam nu echt is en of we op de goede weg zitten. Nog veel belangrijker, je ontdekt hoe jij in actie kunt komen, want een gezonde stad ontstaat niet vanzelf. Die gezonde stad maak jij!

Event

Samen aan de slag in de stad

Ruim 300 stadmakers gingen samen met de tofste duurzame initiatieven uit de stad in allerlei workshops direct aan de slag gaat om Amsterdam duurzamer te maken! 

We vergroenden de stad door met The Pollinators de drukke Wibautstraat te bestuiven met bloemenzaadjes voor bijen en insecten. Met Plastic Whale visten we de Amstel leeg van plastic. Met de slimme luchtmeter van Waag Society gingen we zelf de straat op om de Amsterdamse luchtkwaliteit te meten en te analyseren. We leerden hoe we onze eigen CO2-footprint kunnen verlagen en lieten Instock en SFYN ons zien hoe we definitief een einde kunnen maken aan voedselverspilling. Daarnaast organiseren GGD Amsterdam, Rooftop Revolution, Hrbs., Wasteboards, Cityplot, Amsterdam Energie, 3Co en The Upcycle verschillende workshops.

Aan de slag

#ikmaakdestad

Samen hebben we Amsterdam gezonder en duurzamer gemaakt. Wij en de stad zijn trots op jullie. Het werk is natuurlijk nog niet gedaan, het komende jaar gaan we graag verder met jullie aan de slag in de stad! #ikmaakdestad 

Neem contact op met Tim
Tim is Community & Communicatie Manager

Tim is onze Community & Communicatie Manager en hij zorgt voor onze community en alle communicatie daar omheen. "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!" Heb jij een duurzaam idee of project? Neem dan contact met hem op!

06-51788398 tim@degezondestad.org
do 19 april 2018
Wie maken de stad?! Bewoners!
Vorige week rond deze tijd keek ik met een trots gevoel terug op wat wij die avond daarvoor met het hele team van De Gezonde Stad, onze partners en ruim 300 bewoners voor elkaar hadden gekregen tijdens ons jaarlijkse event 'Jij Maakt De Stad!'.
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
zo 10 juni 2018 - 10:00
Workshop: aquaponics
Bouw je eigen miniponics systeem.
Lees verder