Wat is de Groene Gids?

In de Groene Gids vind je duurzame en groene bedrijven en faciliteiten in de stad. De bedrijven en faciliteiten worden weergegeven met een punt op de kaart van Amsterdam. Er staan bijna 1300 punten ingedeeld in categorieën in de gids.

Selecteren

Je kunt selecties maken op hoofdcategorie en op subcategorie door op de categorie te klikken. Het is ook mogelijk om verschillende (sub)categorieën te combineren. De kaart toont vervolgens de punten in de door jou geselecteerde categorie(ën). Als je een punt aanraakt, verschijnt er een pop-up die een korte samenvatting van het punt geeft. Klik je vervolgens op de pop-up, dan ga je naar de detailpagina met meer informatie over het bedrijf of de faciliteit.

Zoeken

Via de zoekbalk in de linker kolom kan je in de Groene Gids naar specifieke punten zoeken. De zoekfunctie zoekt zowel in de naam als de tekst.

Mobiele website en app

Je kunt de Groene Gids ook benaderen via je mobiel. Je vindt de hele gids in onze mobiele website. Daarnaast is er de gratis GezondeStad-app voor iPhone. In de app vind je alleen de elektrische laadpunten, fietspompen en watertappunten in Amsterdam.

Zelf een locatie toevoegen?

Je kunt in de Groene Gids zelf locaties toevoegen door op het icoon te klikken dat rechts onder op de kaart staat.
 
zoek in de groene gids
zoek