meer groen - Openbaar groen 163 Stemmen
 

Boomspiegels (dat stukje kale grond rondom een boom op de stoep) laten adopteren en beplanten door buurtbewoners.

Fem op 07.07.2012
 
eens
 55% 
oneens
 45% 
reageer
4 Reacties
 
eens
De Gezonde Stad
woensdag 21 augustus 2013
Leuk idee! We zijn ook benieuwd naar suggesties van bedrijven waarmee we dit samen op zouden kunnen pakken. En voor als iemand zelf gewoon al aan de slag wil met de boomspiegel voor zijn huis, maar zich afvraagt wat goed groeit in zo'n boomspiegel: http://edepot.wur.nl/8247
 
eens
Geertje Wijten
woensdag 21 augustus 2013
Op heel veel plekken in Amsterdam zijn bewoners al aan de slag gegaan met boomtuintjes met hele mooie resultaten! Bijvoorbeeld in Amsterdam West in de straten rond het Bonaireplein. Het is niet alleen mooi en goed voor een gezonde stad, maar het zorgt ook voor leuke gesprekken op straat als je bezig bent in je "tuintje". Het stadsdeel West vindt het prima zolang je het maar niet laat verwaarlozen en niet te veel grond op de wortels van de boom stort zodat de boom het wel overleeft!
 
eens
Fem
woensdag 21 augustus 2013
Ik werd hierop gewezen toen ik op twitter aan het klagen was over dat er 2 mannen met elektrische zagen én een vuilniswagen de mooi begroeide boomspiegel voor mijn raam aan het snoeien waren (Zuid). Het idee bestaat al in een aantal andere steden, de uitvoering verschilt wel - soms krijg je alleen een paaltje om te aan te geven dat het een geadopteerde boomspiegel betreft, soms zetten gemeenten hekwerken neer om de boomspiegel, en sommige gemeenten werken samen met tuincentra, waardoor bewoners goedkoop of gratis aarde en plantjes kunnen halen voor hun boomspiegels. In tijden van bezuinigingen leek het me een leuk idee, want geadopteerde boomspiegels hoeven niet meer bijgehouden te worden door betaald personeel. Dus toen ik een paar dagen later deze site tegenkwam, heb ik het idee er meteen opgezet ;)
 
oneens
Stadsburger
woensdag 21 augustus 2013
Dat is gedeeltelijk gebeurt in de winkelstraat achter ons. Vervolgens kwamen er ontzettend veel winkeliers hun waakhond bij ons in de straat uitlaten. Grote honden, klein blokje lopen geeft als gevolg: HELE GROTE DROLLEN. In de winkelstraat zelf wordt nu nog geen 30% van de boomspiegels onderhouden maar er staan wel hekjes omheen en voor de mensen die hun auto parkeren is dat ook lastig bij het uitstappen, ze kunnen geen kant op. Kortom geen goed idee om dat voor hele stukken straat zo te regelen. Je kunt niet verwachten dat elke winkelier er naar snakt om vieze vingers te krijgen.
 
 
reageer
emailadres wordt niet op de website getoond
 
reageer