meer groen - Openbaar groen 13 Stemmen
 

Een bijvriendelijke stad! Met bijenhotels en grassen, kruiden en bloemen groeien, waar vlinders en bijen profijt van hebben.

Irma Bloemraad op 27.12.2013
 
eens
 100% 
oneens
 0% 
reageer
5 Reacties
 
eens
Mathilda
maandag 27 juni 2016
Het begint misschien bij de bewoners. Deel aan elke Amsterdammer een buideltje bloemzaad uit, verwijder als het kan 1 geveltegel. En strooien en oogsten.
 
eens
Luc Froling
vrijdag 12 februari 2016
Op het dak van de Bijenkorf in Eindhoven zijn 2 kasten en een korf met elk ongeveer 10.000 bijen geplaatst. Doel: de bijenstand een steun in de rug geven. Het diertje gedijt namelijk onverwacht goed tussen het beton. De bij in Nederland heeft het zwaar. Op het platteland is steeds minder voor ze te halen en hele volken leggen het loodje door de varroamijt. Maar de stad biedt hoop: daar bloeien in parken en tuinen vele bloemen en planten. De Bijenkorf-korven zijn de eersten van 20 die in de stad geplaatst worden. Het is tevens de start van meer acties om de stadsbij bekend te maken bij het grote publiek. Daarvoor is 'BeeWare040' opgericht, een bijenclub die in de stad de boer op gaat. In Oirschot is onder de noemer 'Food for Bees' een soortgelijk initiatief gestart. Wat er met de honing uit de korven op het winkeldak gebeurt is nog niet duidelijk. Er zijn plannen om het zoete goedje aan te bieden in het Bijenkorfrestaurant.
 
eens
bob hoogenhout
maandag 27 januari 2014
Dit moet een doel van alle gemeentes worden. Bijen zijn essentieel in onze leefomgeving.
 
eens
Marianna de Leeuw
donderdag 23 januari 2014
Zeker als imker en wetend dat bijen in hun bestaan bedreigd worden, heeft de gemeente cq heel Nederland hier ook een verantwoordelijkheid.
 
eens
Dion Heerkens
dinsdag 14 januari 2014
Eerste plannen aan het maken voor een bijenlint tussen Tilburg en Turnhout, 35 km lang over het oude Bels Lijntje. Allemaal voor meer voedsel voor bijen en nog meer biodiversiteit in ons mooie Brabantse landschap.
 
 
reageer
emailadres wordt niet op de website getoond
 
reageer