schone lucht - Overige schone lucht 242 Stemmen
 

Iedereen op de fiets! Heb je geen gemotoriseerd voertuig in bezit dan krijg je een gemeentelijke toeslag.

Katja op 14.10.2013
 
eens
 55% 
oneens
 45% 
reageer
13 Reacties
 
oneens
B.
dinsdag 04 november 2014
Minder drastisch en toch een hele vooruitgang: katalysatoren verplicht stellen voor de 4-takt brommers en 2-takt brommers afschaffen. Bij inruil van je oude brommer korting op je nieuwe elektrische!
 
eens
donna
dinsdag 21 oktober 2014
JA , maar die toeslag mag wel van overheidswege kome, dan kan bv Haarlem daar ook iets mee doen en andere grote steden.
 
eens
Jaf-E
dinsdag 21 januari 2014
Uitvoerbaar of niet, autobezitter betalen en mogen daarvoor: 4x zoveel ruimte innemen als fietsers, lucht vervuilen en gezondheid aantasten van fietsers, bij onoplettendheid fietsers in veel groter gevaar brengen dan automobilisten, droog blijven, fietsers overspoelen met de grote plas waar ze door heenrijden. Dan kun je toch wel zeggen dat ze op z'n minst quitte staan? OF zullen we het omdraaien? Fietsers gebruiken minder ruimte, minder wegdek, houden de lucht schoon, en doen (als ze geluk hebben) heel lang met een tweedehands fiets. Als Amsterdammers hun auto opgeven, krijgen ze korting op een autodeel abonnement, ... maar als ik altijd fiets krijg ik geen korting op zo'n abonnement? Belonen werkt al sinds mensenheugenis beter dan straffen. De uitvoerbaarheid is natuurlijk bijzonder lastig, maar het idee vind ik wel goed. Fietsers zouden beloond moeten worden, dat kan ook op een andere manier, bv overdekte fietsenstallingen plaatsen waarvoor een of twee autoparkeerplaatsen worden opgeofferd... of zoiets?
 
oneens
Hans
maandag 02 december 2013
Automobilisten dragen jaarlijks(!) meer dan 20 mld aan belastingen bij. Fietsers betalen geen belasting. Dat is een omissie. Fietsers zouden ook belasting behoren in te brengen. Zij gebruiken immers de openbare weg en stallen de fiets op de openbare weg.
 
eens
Fran
woensdag 20 november 2013
Helemaal mee eens
 
eens
Yonie
woensdag 20 november 2013
Goed idee!
 
oneens
Jeroen
woensdag 20 november 2013
Naast dat mensen dus al veel belasting betalen voor een wagen, moet er dus ook nog een beloning komen voor hen die dat niet hebben? Totaal onrealistisch. Lijkt me handiger om belastinginkomsten te besteden ten bate van alle Amsterdammers.
 
oneens
Henk
woensdag 20 november 2013
Nooit auto of rijbewijs gehad: oud zijnde rij ik af en toe met een Spartamet. Dus geen toeslag? Onrealistisch.
 
oneens
Niek van Dijk
woensdag 20 november 2013
Oneens. Ik fiets als het kan (en dat is vrijwel altijd). Voor mijn auto betaal ik belasting, accijns op de brandstof en parkeergeld. Geld geven aan mensen zondergemotoriseerd vervoer is dubbelop en vooral fraudegevoelig. Onuitvoerbaar dus
 
eens
Koos
woensdag 20 november 2013
Ja, heel goed, tuurlijk, fietsers vervuilen (bijna) niets, laat de vervuiler dokken! Beloon juist hen die bewust geen auwto of stinkbrommer hebben of gebruiken. De meeste auwto-ritjes in onze fijne stad zijn overbodig en kunnen gemakkelijk met de fiets gedaan worden. Super dat er steeds meer gefietst wordt en uit een van de laatste tellingen blijkt dat van het totale vervoer hier voor 70% dat dan ook per fijne tweewieler gebeurt! De gemeente zou nog veel meer kunnen doen zoals veel meer en betere gratis stallingen, alle brommers van het fietspad, een ieder die zijn rijbewiijs inlevert een gratis OVJ-kaart etc.....??????????.... Lees net (Parool 25/10) dat weer,een domme auwtomobilist in de Marnixstraat zonder te kijken zijn deur open deed, pats, fietser het Z'huis in. Aanzienlijke toename van schadelijke stoffen rond snelwegen sinds de max. snelheden werden verhoogd.....Toch wonen er velen bij/naast de A10!
 
eens
Janine Hogendoorn
woensdag 20 november 2013
Eens! Aan elke € geinvesteerd in fietsers en infrastructuur verdient de gemeente en de ondernemers 8€ terug. Aan gezondheid, openbare ruimte, CO2-inperking. Het kan ook op een manier dat iedere Amsterdammer er iets aan heeft. Op IJburg is momenteel een pilot bezig dat fietskilometers beloond vanuit gemeente en ondernemers. Iedere Amsterdammer kan meedoen en fietskilometers inruilen voor korting bij de deelnemende ondernemers. www.ring-ring.nu
 
eens
niels
woensdag 20 november 2013
Kan die toeslag voor geen auto-bezit gelijk gesteld worden aan de uitgave die bespaard worden aan parkeerruimte en auto-voorzieningen in de stad? Dat is een behoorlijk bedrag.
 
eens
K.
woensdag 20 november 2013
Beste Janine van 27-10, Hoe is dat berekend, die 8 Euro?
 
 
reageer
emailadres wordt niet op de website getoond
 
reageer