schone lucht - Auto's 20 Stemmen
 

Meer toezicht op stationair draaien van auto's en bussen. Langer dan 3 minuten stilstaan met ronkende motor moet verboden worden.

Mirte op 17.01.2014
 
eens
 90% 
oneens
 10% 
reageer
5 Reacties
 
eens
donna
dinsdag 21 oktober 2014
JA moet zeker verboden worden; zeg ik woon in zandvoort en als ik dan met de fiets bv Haarlem binnenrijdt, vindt ik het ZO stinken; ja wij hebben astma in de familie en ja ik voel me verplicht een sjaaltje voor mijn mond te binden, helaas, MAAR dus VERBIEDEN, die auto's , die zoveel vergif uitspuwen!
 
eens
Jaap
woensdag 14 mei 2014
Of 2 minuten!
 
eens
Selina
dinsdag 08 april 2014
Ik erger me hier ook al jaren groen en geel aan. Het zijn met name vaak bestelbusjes valt me op. En dan ook nog vaak van een gemeentelijke dienst. Toen ik er eens naar vroeg, kreeg ik als antwoord, dat als de motor draait het lijkt alsof ze aan het werk zijn! Dat wordt op die manier bijgehouden ofzo, kan dit niet anders?! Ook bussen van het OV en taxi's staan vaak nutteloos te ronken op standplaatsen. (En vooral die dieselmotoren zijn zo vervuilend!) Zelfs als het niet koud of bloedheet is, dan zou ik me er nog iets bij kunnen voorstellen. Kan hier niet strenger op worden toegezien, of een gemeentelijke campagne voor worden opgestart? Ik geloof dat je met zo'n sticker als hierboven alleen maar agressie oproept.
 
eens
els
dinsdag 04 februari 2014
Ik zie een cartoon voor me van een auto met billen waar een stinkende wind uit komt. Daarbij een passant die zijn neus dichthoudt en de tekst 'Motor uit alstublieft'. Deze cartoon op een sticker kan elke verkeersdeelnemer laten zien aan de bestuurder van een auto die onnodig lang stationair draait. Als de gewenst actie uitblijft, kan de sticker op een ruit geplakt worden, op een plaats waar hij tijdens het rijden niet het zicht van de bestuurder belemmert.
 
eens
Mirte
maandag 03 februari 2014
Fantastisch idee!
 
 
reageer
emailadres wordt niet op de website getoond
 
reageer