Nieuws
Groene agenda
Opinie
Nieuwsbrief
Pers

06.02.2018

Kom naar Het Ideeënlab #7: Alle kinderen kansrijk!

 

Alle kinderen kansrijk! Daar gaan we op donderdag 22 februari werk van maken tijdens deze zevende editie van Het Ideeënlab. Vier Amsterdammers pitchen hun idee waarmee zo opkomen voor gelijke kansen voor alle kinderen in de stad. Kom langs en stem mee!

 

HET IDEEËNLAB - PITCHWEDSTRIJD VOOR DUURZAME IDEEËN 

Het Ideeënlab is de pitchwedstrijd voor de nieuwste en tofste duurzame ideeën voor Amsterdam! Hoe het werkt?! Wij selecteren de vier beste pitchers om hun idee aan jou te presenteren. Deze keer presenteren vier lokale helden hun initiatief waarmee zij opkomen voor kansarme kinderen in de stad.

En jij stemt samen met een jury wie wint en een zetje krijgt om zijn of haar idee werkelijkheid te laten worden! De beste pitch gaat naar huis met €1.000,- of de publieksprijs en een stapel tips, adviezen en visitekaartjes. Zo raak jij precies op de hoogte van welke toffe ideeen er borrelen in de stad en krijg jij de kans om mee te stemmen over de toekomst van Amsterdam!

 


PITCHERS

Jij kan stemmen op de volgende pitchers:

  1. Het Kindermuseum: Het Kindermuseum wil kinderen uit Nieuw-West kennis laten maken met kunst en cultuur. In een co-creatief proces met professionals willen zij kinderen de vrijheid geven om hun kijk op de wereld te laten zien in tentoonstelling voor jong en oud. 
  2. Word je eigen held!: In een co-creatieve workshop ontdekken kinderen de kracht in zichzelf en schrijven zij hun eigen heldenverhaal! Om zo zelfvertrouwen op te doen en beter de juiste keuzes te kunnen maken op jonge leeftijd! 
  3. Floraklokjes! Floraklokjes ondersteunt kinderen uit Amsterdam-Noord op allerlei manieren - gezellig samen koken, eten, bijles en knutselles. Juist daar waar het het hardste nodig is! 
  4. Meneer Boom en vrienden: Meneer Boom en vrienden is een muziektheatervoorstelling voor kinderen over wat de natuur doet voor ons en hoe wij de natuur kunnen helpen. 

Wie anders dan kindervriend Meester Bart draagt een inspirerende column voor over waarom het zo belangrijk is dat ieder kind in de stad een gelijke kans krijgt! 


JURY

Een van de OBA-kinderdirecteuren en een genomineerdee voor het Amsterdammertje van het Jaar zitten in de jury.  Zij gaan beoordelen of de ideeën wel helemaal kidsproof zijn! 


TICKETS

Meld je van tevoren hier aan. Tickets zijn €5,- en worden aan de deur verkocht (cash only). Hiervoor krijg jij een stempas en een lekkere kop soep met een broodje. En natuurlijk een inspirerende avond over een kansrijke stad. De opbrengst wordt door ons verdubbeld en gaat direct naar de winnaar van de publieksprijs.


PROGRAMMA & LOCATIE

Hieronder vind je het volledige programma:

17.30 - 18.00: Inloop

18.00 - 18.15: Opening

18.15 - 18.30: Inspirerende column van Meester Bart

18.30 - 19.15: Vier Amsterdammers pitchen hun idee! 

19.15 - 19.30: Juryberaad + stemmen door het publiek

19.30 - 20.00: Bekendmaking winnaar juryprijs (€1000,-) en publieksprijs tijdens de borrel.

Locatie: De Krakeling, Nieuwe Passeerdersstraat 1, Amsterdam

Datum & Tijd: 22 februari 2018, 17:30 - 20:00 uur.

 

HET IDEEËNLAB

De Gezonde Stad, Amsterdam &Co en OBA organiseren samen de pitchwedstrijd ‘Het Ideeënlab’. In Het Ideeënlab borrelt het en bruist het van goede ideeën voor een gezonde stad. In elke editie pitchen vier Amsterdammers hun beste idee om voor een gezond Amsterdam en jij bepaalt samen met een deskundige jury wie €1000,- of de publieksprijs wint. De opzet van elke editie van Het Ideeënlab is hetzelfde, alleen het thema verschilt. Deze keer is het thema ‘Alle kinderen kansrijk’!