Nieuws
Groene agenda
Opinie
Nieuwsbrief
Pers

23.05.2017

Kom op 29 juni naar Het Ideeënlab #5: Energie

 

In Het Ideeënlab borrelt en bruist het van ideeën om Amsterdam gezond te maken. Vier Amsterdammers pitchen tijdens de avond hun duurzame idee voor Amsterdam. De jury en het publiek brengen vervolgens hun stem uit en bepalen welke pitcher €1.000,- wint voor de uitvoering van zijn of haar idee of naar huis gaat met de publieksprijs. Simpel toch? 

HET IDEEËNLAB #5: ENERGIE

Op donderdag 29 juni is het tijd voor Het Ideeënlab#5: ‘Energie’. We hebben vier toffe pitchers geselecteerd die hun idee gaan pitchen over hoe zij Amsterdamse energie groener of lokaler opwekken of juist hoe we energie besparen.

De winnaar gaat naar huis met €1000,- of de publieksprijs. En wie die laatste prijs wint, bepaal jij! Dus, stem jij mee? We verzekeren je vol energie weer huis gaat!


PROGRAMMA & LOCATIE

Dit keer vindt het Ideeënlab plaats in de Centrale OBA in Amsterdam. Wist je dat er op het dak van de OBA zonnepanelen liggen? En dat de architect nog veel meer duurzaamheidssnufjes in het gebouw geplaatst heeft? Daarom beginnen we de avond met een tour door de OBA en nemen we een kijkje bij deze zonnepanelen!

19.30 - 20.00: Inloop met drankje 
20.00 - 20.30: Tour naar het dak van de OBA 
20.30 - 20.45: Welkomstwoord 
20.45 - 21.30: Pitches 
21.30 - 21.45: Juryberaad
21.45 - 22.30: Bekendmaking winnaar juryprijs (€1000,-) en publieksprijs en borrel

Locatie: Centrale OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL, Amsterdam
Datum & Tijd: 29 juni, 19.30 – 22.30 uur
Meer praktische informatie vind je hier.


TICKETS

Je ticket is direct je stempasje en kost €10,- en gaat naar de winnaar van de publieksprijs. Met je stempas bepaal je wie de publieksprijs krijgt. Een kaartje koop je aan de deur (cash only). Graag willen we je vragen om je van tevoren hier aan te melden. 


 


JURYLEDEN & COACHES

Die €1000,- winnen de pitchers natuurlijk niet zomaar. De pitchers moeten de jury overtuigen, die op hun beurt hen het vuur aan de schenen zal leggen. De jury bestaat uit:

  • Jacqueline Cramer, Amsterdam Economic Board
  • Noortje van Kleef, GWL Ecostroom
  • Alette Baartmans, Thomas & Charles
  • Carlos van Ree, Amsterdam & CO


Er wordt gestreden om de juryprijs. maar in het Ideeenlab bestaan geen verliezers. Dus elke pitcher wordt gekoppeld aan een inspirerende coach die hem of haar gaat begeleiden in de opstart van het idee. De volgende coaches hebben wij geselecteerd:

  • Maarten Gulickx, coach bij Mr. Gulickx
  • Maike van Grootel, Amsterdamse Zoncoalitie
  • Bob Mantel, Gemeente Amsterdam
  • Rolf Steenwinkel, Amsterdam EnergieHET IDEEËNLAB

De Gezonde Stad, Amsterdam &Co en OBA organiseren samen de programmareeks: Het Ideeënlab. In Het Ideeënlab borrelt het en bruist het van goede ideeën. In elke editie pitchen vier Amsterdammers hun beste idee voor een gezond Amsterdam. De winnaar ontvangt 1000,- euro voor de uitvoering van zijn of haar idee en/of de publieksprijs. Dus ook jij bepaalt wie wint! De opzet van elke editie van Het Ideeënlab is hetzelfde, alleen het thema verschilt. Deze keer is het thema ‘Energie’!

 
Kom langs, krijg energie en stem mee op wie de publieksprijs verdient!