Nieuws
Groene agenda
Opinie
Nieuwsbrief
Pers

04.09.2015

Oproep: Park om de Hoek!

Atjehplein, foto: Stichting Postzegelparken
Atjehplein, foto: Stichting Postzegelparken
 
Amsterdam wordt overspoeld door regenbuien, de hittestress in steden zorgt voor gemiddeld 40 doden per jaar en er is te weinig groen om 300 bedreigde dieren en planten te beschermen. We weten inmiddels dat groen een oplossing biedt voor al deze stedelijke problemen. Maar hoe gaan we Amsterdam groener maken?

Als elke Amsterdammer 28 stoeptegels uit de grond trekt en dit plekje groen maakt, dan komt er 200 hectare groen bij in Amsterdam. Dat zijn 400 voetbalvelden of 4 Vondelparken!

Groene ontmoetingsplekken

In elke buurt zijn er plekken die aantrekkelijk gemaakt kunnen worden. Het zijn de saaie pleintjes en kale entreezones in de openbare ruimte. Onder de naam Park om de Hoek willen we een groene beweging opzetten die met ons 20 plekken in de stad omtovert tot Parken om de Hoek of ook wel postzegelparken.

De Gezonde Stad en Stichting Postzegelparken slaan de handen ineen. Ons ideaalbeeld is een netwerk van postzegelparken in Amsterdam! Heb jij, samen met andere buurtbewoners, een idee voor een Park om de Hoek én wil je met dit idee aan de slag? Laat het ons weten! We verzamelen eerst alle ideeën en enthousiastelingen. Pas daarna kunnen we van start. 

Meld je aan 

Maak deel uit van de beweging en vul het aanmeldformulier in! Je kunt je aanmelden tot 17 oktober.

Meer weten of vragen? Neem contact op met onze projectleider Raksha Hoost via raksha@degezondestad.org of 0683656635.