De Gezonde Stad

Wie zijn wij?

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten.

Een gezonde stad voor elke Amsterdammer!

Er liggen veel kansen voor een duurzamer Amsterdam. Verduurzaming is nodig want de stad wordt drukker en krijgt steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering, zoals hevige regenbuien en hitte. Daar moeten we iets aan doen om de stad leefbaar te houden. 

Wij zijn niet de enigen die dit zo zien. Onder Amsterdammers, vanuit het bedrijfsleven en bij de gemeente is er steeds meer aandacht en behoefte aan de verduurzaming van de stad. Wij willen hierin de kar trekken en de weg wijzen door de juiste mensen en partijen met elkaar te verbinden. Want een gezonde stad ontstaat niet vanzelf. Die gezonde stad maken wij samen! Juist door de verbinding te zoeken tussen bewoners, ondernemers, bedrijven en de gemeente ontstaat er echt duurzame verandering.

Visie

Wat willen wij bereiken?

De stad als gezonde leefomgeving! Een gezonde stad is een groene, circulaire en inclusieve stad. Een stad die klaar is voor de toekomst, dat is wat wij willen bereiken. De gezamenlijke inzet van alle betrokken partijen uit de stad kan dit voor elkaar krijgen. 

Missie

Hoe willen wij dat bereiken?

De Gezonde Stad start duurzame projecten om Amsterdam gezond te maken. Dit doen wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en andere organisaties. Zo werken we samen aan een impactvolle verandering in de stad. 

Jaarverslagen

Onze impact in de stad

Wij zijn nu al ruim 5 jaar bezig met het verduurzamen van Amsterdam. Klik hier voor een overzicht van onze jaarverslagen. Of download het jaarverslag van 2017 hieronder. 

Document: Download hier ons jaarverslag van 2017

Downloaden
Onderzoek

De Gezonde Stad Monitor

Elk jaar onderzoeken wij de voortgang van de verduurzaming van de stad met de Gezonde Stad Monitor. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek brengen wij focus aan in onze projecten. Lees hier meer over de Gezonde Stad Monitor en resultaten van dit jaar.  

Verder lezen

Neem contact met ons op!

  • Voor meer info over ons en onze projecen
  • Wanneer je een idee hebt voor de stad
  • Of over mogelijke samenwerkingen
Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!