Missie en visie
Doelen
Medewerkers
Bestuur & Comité van Aanbeveling
Contact
Publicaties en logo
Vacatures

Medewerkers

Ons team!

Bij De Gezonde Stad werken wij keihard aan een schoner, slimmer en groener Amsterdam. Graag stellen wij ons team even voor!


Jaap de Jong
, Directeur

Jaap de Jong is directeur van De Gezonde Stad. “Amsterdam is een fantastische stad. Er zijn geweldige kansen om de stad nog duurzamer en prettiger te maken. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag."

T 06 18512023
E jaap@degezondestad.org

Erik Franssen, Office manager

Erik Janssen

Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet? Daar werkt Erik Franssen als office manager graag aan mee. Hij draagt zorg voor de alledaagse administratieve en financiële werkzaamheden en helpt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden."

T 020 6241522
E erik@degezondestad.org

Bonnie Joosten, Projectleider

 Bonnie Joosten

Bonnie Joosten werkt sinds februari 2015 als projectleider voor De Gezonde Stad. Zij is verantwoordelijk voor de projecten rondom het thema 'grondstoffen' en 'schone lucht'. Ook is zij verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met onze partners. Ze heeft niet alleen een hart voor Amsterdam, maar ook voor duurzaamheid. Een gezondere stad, samen met partners en bewoners, is haar missie. Bonnie heeft jarenlang in het buitenland gewoond en gewerkt en de laatste jaren werkte zij voor NS International.

T 06-28283962
E bonnie@degezondestad.org

Raksha Hoost, Projectleider 

Raksha werkt als projectleider aan de vergroening van de stad. Ze leidt de projecten Park om de Hoek en Jouw Stek. Daarnaast mede-organiseert ze het pitch-event Het Ideeënlab. Raksha studeerde Corporate Communicatie en Nieuwe Media aan de Vrije Universiteit. 

T 06-83656635
E raksha@degezondestad.org


Jan Henk Tigelaar, Projectleider
 

Jan Henk Tiggelaar

Jan Henk Tigelaar is projectleider bij De Gezonde Stad. “Het bruist in Amsterdam van de ideeën om onze stad groener, slimmer en leefbaarder te maken en als we als bewoners, overheid en bedrijven onze krachten bundelen is er heel veel mogelijk. Als projectleider van De Gezonde Stad breng ik partijen bij elkaar door de handen uit de mouwen te steken en een positief verschil te maken." Jan Henk werkt onder meer aan Knowledge Mile Park en Rooftop Revolution.

T 06-19906666
janhenk@degezondestad.org


Lilies van Poorten, Projectmedewerker

Lilies is projectmedewerker bij De Gezonde Stad en werkt het project Zero Waste Lab. Ze studeerde Bestuurs- en Organisatiewetenschap en Internationale Betrekkingen en heeft voor haar afstudeerscriptie onderzoek gedaan naar de geloofwaardigheid van duurzaamheidslabels. Lilies heeft hiervoor o.a. bij Amnesty International gewerkt.


T 06-29606398
lilies@degezondestad.org


Tim de Broekert, Community & Communicatie Manager

Tim is onze Community & Communicatie Manager en hij zorgt voor onze community en alle communicatie daar omheen. Tim werkte hiervoor bij duurzame communicatie- en strategiebureau's Food Cabinet, Rainbow Collection en Nudge. Tim heeft ook een eigen urban farming collectief Stadsboeren, waarmee hij met vrienden moestuinen neerzet midden in Amsterdam! "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!" Heb jij een duurzaam idee of project? Neem dan contact met hem op!

T 06-51788398
tim@degezondestad.org

Lesley Walet, Projectmedewerker

Lesley werkt als projectmedewerker aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten KIT community garden, Park om de Hoek en Jouw Stek. Lesley stond eerder aan de wieg van Brouwerij Kleiburg en korte keten-initiatief Boeren & Buren, en is een van de Duurzame Jonge 100 van 2017. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

T 06-11402765
lesley@degezondestad.org

Alma van der Weele, stagiaire

Alma is stagiaire bij De Gezonde Stad en houdt zich bezig met de projecten Jouw Stek, Park om de Hoek en Rooftop Revolution. Ze heeft hiervoor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen gestudeerd. Na een korte periode geproefd te hebben aan de master Forest and Nature Conservation, besloot ze liever te willen leren in de praktijk. “Met zoveel enthousiaste mensen, die zich willen inzetten voor een leefbare stad denk ik dat er veel mooie dingen mogelijk zijn.

T 020 6241522
E alma@degezondestad.org

Elise Rijssenbeek, stagiaire

Elise loopt stage bij de Gezonde Stad en heeft als hoofdproject het Zero Waste Lab. Best grappig, want na haar studie in Biomedische Wetenschappen en Forensic Science wilde ze eigenlijk niet meer in een lab terecht komen. Waarom dan toch het Zero Waste Lab en de Gezonde Stad? Vanwege de grote diversiteit aan projecten die een positieve impact willen maken in de stad, de enthousiaste samenwerking met bewoners en de gedeelde passie voor een toekomstbestendig Amsterdam.

T 020 6241522
E elise@degezondestad.org

Tamara Grujic, stagiaire

Tamara loopt stage bij de Gezonde Stad en houdt zich vooral bezig met het project Zero Waste Lab. Na haar bachelor Sociale Geografie en Planologie heeft zij een orientatiejaar genomen om, voordat ze aan een master zou beginnen, te ontdekken hoe ze haar wetenschappelijke kennis in de praktijk kan toepassen en waar haar interesses liggen. Tijdens de laatste fase van mijn bachelor heb ik mij vooral beziggehouden met hoe circulaire economie top-down geïmplementeerd wordt. Bij de Gezonde Stad leer ik dat dit ook anders kan. Hier wordt ook goed gekeken naar de wensen van buurtbewoners. Zij maken immers de stad’’.

T 020 6241522
E tamara@degezondestad.org

Jesper Feenstra, Associate

Jesper zet zich in om mens en natuur bij elkaar te brengen. Dit doet hij als associate voor De Gezonde Stad o.a. met Rooftop Revolution en in de begeleiding van bewonersinitiatieven. Daarnaast werkt Jesper met Hemelse Natuur aan het ontwerpen en opzetten van natuurtuinen en werkt hij als ZZP’er op het raakvlak van natuur en duurzaamheid voor organisaties als Springtij Forum en MVO Nederland. Zijn passie ligt in de natuurlijke landbouw in zowel binnen als buitenland (Frankrijk, Spanje).’’.

T 020 6241522
E jesper@degezondestad.org