Partners
Founding partners
Bedrijven
Amsterdam Energie
Blue Boat Company
Canal Company
D-sign
De Dakdokters
Donkergroen
Drukkerij Raddraaier
EcoTap
Greenhost
Icova
Intratuin
Join the Pipe
MacBike
Mister Green Electric Lease
MKB-Amsterdam
Mokum Mariteam
One World
Technisch Buro Klomp
Van der Tol Groep B.V.
Walkie Talkie
Wattcher
Organisaties

Bedrijven

Intratuin

Intratuin Nederland BV is met 53 tuincentra in Nederland de onbetwiste marktleider. De Amsterdamse vestiging, een franchise, staat onder leiding van Menno en Stacey Wielinga. Zij willen voorlopers zijn op het gebied van duurzaamheid en dit imago ook communiceren met de klanten.

Vijf jaar geleden begon Intratuin Amsterdam al met energiezuinige en LED-verlichting voor de planten: goed voor het milieu en kostenbesparend. Ook wordt al een tijd regenwater opgevangen voor irrigatie en er is een pers voor afval als karton en plastic. Maar Intratuin Amsterdam wil verder gaan:

Green deal

In 2012 heeft Intratuin Amsterdam een green deal gesloten met De Gezonde Stad. Het bedrijf is doorgelicht en heeft advies gekregen over de meest effectieve manieren om duurzamer te worden. Voor Intratuin Amsterdam hield dat de volgende veranderingen in:

  • introductie van biologische kweekpakketten;
  • zoveel mogelijk biologische producten en gebruik van keurmerken;
  • sterke reductie van gebruik van (niet afbreekbare) verpakkingen;
  • stapsgewijze beperking van gebruik en verkoop van schadelijke bestrijdingsmiddelen;
  • verdergaande energiebesparing in de bedrijfsvoering;
  • overstappen op leverancier van groene energie.

Toenemende vraag naar biologisch

Klanten vragen in toenemende mate naar biologische producten, zoals potgrond, en naar eetbare planten. De verkoop van biologische rozen is zo’n succes dat ze  inmiddels bij 25 andere vestigingen ook verkocht worden. De eetbare tuin en de groentegroeizak lopen ook heel goed. De vraag komt vooral van oudere mensen met kleinkinderen - serieuze tuiniers.

Betrekken van medewerkers en leveranciers

Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het betrekken van de medewerkers. Zij moeten klanten kunnen voorlichten en vragen beantwoorden. Met leveranciers wordt gesproken over verbetering van de levering van planten met het MPS keurmerk. Ook wordt gezocht naar een betrouwbare leverancier voor afbreekbare potjes. Zo wordt groen steeds groener.

Communicatie van de duurzame stappen

In een gezamenlijke campagne vraagt De Gezonde Stad aandacht voor het  biologisch eetbaar kweekpakket van Intratuin. Amsterdammers zien deze campagne op abri-posters in de stad en lezen erover in een duurzame bijlage in het Parool. De lancering krijgt vrije publiciteit door een lanceringsactie met een eetbare abri op station Amsterdam Bijlmer.  Amsterdammers kunnen er genieten van een vers takje rozemarijn, een bosje munt of tomaten. Dat levert veel positieve reacties op.

 

Adres

Nobelweg 10
1097 AR Amsterdam