Partners
Founding partners
Bedrijven
Amsterdam Energie
Blue Boat Company
Canal Company
D-sign
De Dakdokters
Donkergroen
Drukkerij Raddraaier
EcoTap
Greenhost
Icova
Intratuin
Join the Pipe
MacBike
Mister Green Electric Lease
MKB-Amsterdam
Mokum Mariteam
One World
Technisch Buro Klomp
Van der Tol Groep B.V.
Walkie Talkie
Wattcher
Organisaties

Bedrijven

MacBike

De rode fiets van MacBike is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld. MacBike is met 2.000 fietsen die 100.000 maal per jaar worden verhuurd de marktleider in Amsterdam. Klanten kunnen op vier locaties in het centrum van Amsterdam een fiets huren. MacBike heeft zelfs bakfietsen voor transport. En met meer dan 12.500 fietsreparaties per jaar houdt MacBike Amsterdammers veilig op de weg.

"Amsterdam wordt wat mij betreft voorbeeldstad voor de rest van de wereld", zegt Jos Louwman oprichter van MacBike. "De menselijke maat zal een steeds grotere rol gaan spelen. Dit zie je nu al terug in de mobiliteit, de manier van bouwen, en de belangstelling voor permacultuur en energietransitie."

MacBike startte in 1988 met het repareren, verkopen en verhuren van fietsen vanuit de missie om iedereen de kans te bieden om in Amsterdam te kunnen fietsen. Inmiddels is een groener Amsterdam een belangrijk onderdeel van die missie geworden. MacBike wil graag uitdragen dat de fiets het icoon is van Amsterdam als duurzame en leefbare stad. Amsterdam is met dit icoon de voorbeeldstad voor de rest van de wereld.

"Aan bedrijven kleeft altijd de verdenking dat er louter financiële eigenbelangen gediend worden", aldus Louwman. "Hoewel ik vind dat deze denkwijze fout en verwerpelijk is, wil ik toch graag effectief werken aan mijn idealen. Dan kan beter met een club die gezondheid op de eerste plaats stelt."

 

Adres

Nieuwe Uilenburgerstraat 114
1011 LX Amsterdam
www.macbike.nl