Park om de Hoek - De Gezonde Stad

Park om de Hoek

Transformeer die saaie, versteende plek bij jou om de hoek tot buurtpark. Samen met je buren. Om te spelen, te sporten of te ontspannen en vooral om elkaar te ontmoeten. Zo creëren we groene ontmoetingsplekken door de hele stad.

Meer groen in de stad

Met Park om de Hoek willen wij Amsterdam vergroenen door alle versteende plekken in de stad te veranderen in groene ontmoetingsplekken voor de buurt. Zo maken we samen met bewoners van Amsterdam een groene stad die opgewassen is tegen het veranderende klimaat. Want groen koelt de stad en vangt overmatig regenwater en fijnstof op. Van groen word je bovendien vrolijk is en het is goed voor de gezondheid.

Waarom

De groene ontmoetingsplekken in de buurt

Groen brengt mensen bij elkaar en zorgt voor ontmoeting. Door saaie en ongebruikte plek of plein om te toveren tot een groen buurtpark creëeren we een plek met meerwaarde. Doordat jij hem zelf ontwerpt samen met je buren creëeren we meerwaarde die ook bij jullie past. Met Park om de Hoek willen we ervoor zorgen dat groene ontmoetingsplekken in de openbare ruimte de norm worden. En dat vooral jij de mogelijkheid krijgt om jouw buurt op een groene manier vorm te geven, samen met bewoners, bedrijven en de gemeente.

>100
Postzegelparken
Amsterdam kent ruim 100 postzegelparken in totaal. Er zijn in het totaal 4 Parken om de Hoek.
2x
Meer groen
De Gezonde Stad wil in 2025 twee keer zoveel groen in de stad hebben dan in 2015.
Hoe?

Elke buurt een park

Amsterdam heeft 97 buurten. Elke buurt verdient een park! Tot nu toe hebben hebben wij in Amsterdam vier Parken om de Hoek gecreëerd. Twee daarvan liggen aan de drukke Wibautstraat. De andere twee bevinden zich in Amsterdam-Noord op de Vegastraat en Hoornsestraat. Dit betekent 2118 m2 zichtbare vergroening in Amsterdam. Dit hebben wij samen met meer dan 100 bewoners en ondernemers voor elkaar gekregen. 

We hebben nog heel wat buurten te gaan. Heb jij ook een versteende plek in de buurt, die wel wat groen kan gebruiken? Meld je dan aan voor een park bij jou om de hoek! Hoe dit park eruit komt te zien? Dat bepaal jij samen met je buren! Zodat jouw buurt weer écht van jou wordt.

Bekijk hier de volledige website van Park om de Hoek

Meer informatie

Wil jij ook een Park om de Hoek?

Wil jij ook je buurt leuker en groener maken met een Park om de Hoek? Vul dan het contactformulier in en doe met ons mee! Zo zorgen we ervoor dat elke buurt een eigen park krijgt. 

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Raksha
Raksha is Projectleider

Raksha werkt als projectleider aan de vergroening van de stad. Ze leidt de projecten Park om de Hoek en Jouw Stek. Daarnaast mede-organiseert ze het pitch-event Het Ideeënlab. Raksha studeerde Corporate Communicatie en Nieuwe Media aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

06-83656635 raksha@degezondestad.org

Verder lezen