Rooftop Revolution - De Gezonde Stad

Rooftop Revolution

Kansen voor een groene stad liggen op het dak. Toch is slechts een paar procent van de platte daken in Amsterdam groen. Het is daarom tijd voor een Rooftop Revolution!

Het grootste braakliggende terrein, de daken!

Rooftop Revolution legt nieuwe natuurgebieden aan midden in de stad. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! We helpen jou of je buren om je dak te vergroenen. Daarnaast adviseren wij bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken en ondersteunen wij de gemeente in hun klimaatadaptatie ambitie.

Waarom?

Waarom groene daken belangrijk zijn

Wij vinden dat er veel meer groene daken moeten komen in Amsterdam. Want groene daken koelen de stad, vangen het overtollige water beter op, verbeteren de luchtkwaliteit en vergroten de biodiversiteit in de stad. Naast de vele voordelen die groene daken hebben, is een groen uitzicht ook gewoon heel mooi! In Amsterdam alleen al gaat het om een oppervlak van zo’n 2.000 voetbalvelden. Kansen genoeg dus. Wij willen dat in 2020 10% van de daken groen zijn.

1,2km
Doel
In 2020 willen wij 1,2km2 aan groen dak in Amsterdam hebben gerealiseerd.
300K
Werkelijkheid
In 2017 was er 300.000m2 aan groen dak in Amsterdam.
Hoe?

Hoe jij je dak kan vergroenen

Via dit handige stappenplan kan je direct zelf aan de slag. Bekijk of jouw dak geschikt is voor groen en wat de voordelen zijn. In een aantal wijken kunnen wij zelf bewoners en ondernemers gratis advies geven in opdracht van de gemeente Amsterdam. Het gaat om de Zuidas, de Borgerbuurt en de Bellamybuurt. Kijk jij uit op een grijs dak? Dan kunnen wij je helpen om dit uitzicht te verbeteren.

Join the Rooftop Revolution!

Heb jij interesse in een groen dak? Is het echt tijd dat het dak van jouw buren vergroend wordt? Of wil je gewoon op de hoogte blijven? Laat het ons weten en doe mee aan onze groene daken revolutie. 

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Jan Henk
Jan Henk is Projectleider

Jan Henk Tigelaar is projectleider bij De Gezonde Stad. “Het bruist in Amsterdam van de ideeën om onze stad groener, slimmer en leefbaarder te maken en als we als bewoners, overheid en bedrijven onze krachten bundelen is er heel veel mogelijk. Als projectleider van De Gezonde Stad breng ik partijen bij elkaar door de handen uit de mouwen te steken en een positief verschil te maken." Jan Henk werkt onder meer aan Knowledge Mile Park, Rooftop Revolution en de SDG House Community Garden.

06-19906666 janhenk@degezondestad.org

Verder lezen