Projectenoverzicht
KIT Masterplan Sustainability
Jij Maakt De Stad!
Zero Waste Lab
Park om de Hoek
Ondersteuning van gezonde ideeën uit de stad!
Het Ideeënlab
Jouw Stek
Rooftop Revolution
Knowledge Mile Park
Duurzame Amsterdamse Theaters
Gezonde Stad Monitor
Van Amsterdamse Bodem
Keurmerk Schone Rondvaart
Adviescommissie Milieuzone
Amsterdam Rooftop Solutions
Op de Schop
Ondersteuning initiatieven
Laadpunten voor elektrische boten
Laadpunten voor e-scooters/fietsen
GezondeStad-app
Color your space
City-zen / Foodscape Wildeman
Parkenoverleg
Duurzame kiosken in Amsterdam-West
CO2-reductie huishoudens
Duurzame cooperaties

Projecten

Jouw Stek

 

Een kwart van de Nederlanders kent z'n buren nauwelijks. Hoe zit dat bij jou? Jouw Stek zorgt voor onverwachte ontmoetingen in buurten. En wat is nou een betere ontmoetingsplek dan in de tuin? Een tuin geeft namelijk een kijkje in iemands leven. In Amsterdam heeft helaas niet iedereen een tuin en worden de wachtlijsten voor volkstuinen langer en langer. Door jouw stek open te stellen, creëer je voor jezelf én een ander een super fijne plek om van te genieten. Bovendien maak je zo de stad een stukje groener!

 

Mijn stek wordt ook jouw stek 

Met Jouw Stek zet je je tuinhek open voor een buurtgenoot zonder tuin, maar wel met hele groene vingers. Amsterdammers die wel wat handjes in de tuin kunnen gebruiken vanwege weinig tijd, kennis of kracht brengen wij in contact met tuinloze bewoners die dolgraag in de aarde wroeten. Door jouw stek te delen, ontmoet je mensen in je buurt en ligt jouw tuin straks vol kleurrijke bloemen of zelfgekweekte groenten en fruit. Je deelt je tuin dus met een ander!


Ik heb of wil een stek
in Oud-West en De Baarsjes!

De Gezonde Stad start op zondag 18 juni een pilot in Oud-West en De Baarsjes! Woon je in Oud-West of De Baarsjes en ben je helemaal klaar met al die tegels in je tuin? Of omschrijft het woord 'oerwoud' jouw tuin beter? Geef jezelf en je tuin dan op voor Jouw Stek. Dan matchen wij jou met een Stek-zoeker.

Een echte Stek-eigenaar: 

  • heeft weinig tijd, kennis of groene vingers om aan de slag te gaan in zijn of haar tuin en kan wel wat hulp of gezelschap gebruiken
  • zet zijn of haar tuinhek open van 18 juni tot en met 10 september 2017, zodat een Stek-zoeker hier kan tuinieren en genieten.


Een echte Stek-zoeker:  

  • is gek op (moes)tuinieren, steekt graag zijn vingers in de aarde voor een ander of vindt het gewoon leuk om zijn of haar buren beter te leren kennen. 
  • zet zijn tuinier-skills in tussen 18 juni en 10 september 2017 (data en tijden in overleg met Stek-eigenaar)


Wil je alvast een sneak peak van welke tuineigenaren er meedoen? Kijk dan op www.jouwstek.org.


STEK-ZOEKERS MELD JE AAN!

  • We zijn nog op zoek naar Stek-zoekers: Meld je hier aan!
  • Wij gaan vervolgens aan de slag en zoeken de perfecte tuin of tuinder voor je. We kunnen niet iedereen matchen, maar uiteraard doen we ons best
  • Jullie maken zelf vervolgens afspraken over het gebruik van de tuin (frequentie, tijdstip, inrichting)LANCERING JOUW STEK

Benieuwd naar hoe Jouw Stek in zijn werk gaat en de ervaring van andere Stek-koppels? Bekijk dan hieronder de video van het lanceringsfeest!