Projectenoverzicht
KIT Masterplan Sustainability
Jij Maakt De Stad!
Zero Waste Lab
Park om de Hoek
Ondersteuning van gezonde ideeën uit de stad!
Het Ideeënlab
Jouw Stek
Rooftop Revolution
Knowledge Mile Park
Duurzame Amsterdamse Theaters
Gezonde Stad Monitor
Van Amsterdamse Bodem
Keurmerk Schone Rondvaart
Adviescommissie Milieuzone
Amsterdam Rooftop Solutions
Op de Schop
Ondersteuning initiatieven
Laadpunten voor elektrische boten
Laadpunten voor e-scooters/fietsen
GezondeStad-app
Color your space
City-zen / Foodscape Wildeman
Parkenoverleg
Duurzame kiosken in Amsterdam-West
CO2-reductie huishoudens
Duurzame cooperaties

Projecten

Park om de Hoek

 

Amsterdam wordt overspoeld door regenbuien, de hittestress in steden zorgt voor gemiddeld 40 doden per jaar en er is te weinig groen om 300 bedreigde dieren en planten te beschermen. Daarnaast heeft een kwart van de Nederlanders geen contact met de buren en is 11 procent van de Amsterdammers eenzaam. De anonimiteit van bewoners wordt vergroot in steden.

We weten inmiddels dat groen een oplossing biedt voor al deze stedelijke problemen. Groen is gezond en verbindt! Maar hoe gaan we Amsterdam groener maken met onze beperkte ruimte? 

Groene ontmoetingsplekken

Door saaie, ongebruikte plekken om te toveren tot groene ontmoetingsplekken met meerwaarde. Buurten worden zo leefbaarder en gezonder en bieden oplossingen aan meerdere stedelijke vraagstukken. Zoals wateropvang, biodiversiteit, stedelijke koeling, geluidsdemping, fijnstofafvanging en CO2-reductie. En zo creëren we weer wandel - adem en -denkruimte in de stad! 

 

Bewoners maken de stad

De bewoners zijn aan zet. Zij melden zelf een potentiële plek voor een park, die ze samen met andere buurtbewoners willen ontwikkelen. Het ontwerp en het beheer liggen in hun handen. Park om de Hoek biedt de benodigde ondersteuning bij het ontwerp, de financiering, organiseren van beheer en onderhoud en mobiliseren van de buurt.  

Eerste Park om de Hoek: Ruyschstraat/Wibautstraat

 


Kijk voor meer informatie op de website van Park om de Hoek!
Vragen? Neem contact op met projectleider Raksha Hoost via raksha@degezondestad.org of 0683656635.

Park om de Hoek is een initiatief van De Gezonde Stad en wordt mede mogelijk gemaakt door Intratuin Amsterdam, Donkergroen, Van der Tol, Heicom, Stadsdeel Oost, Stadsdeel Noord, Gemeente Amsterdam en Stichting Postzegelparken.