Groene Agenda

Wat speelt er bij jou in de buurt?

do 29 november 2018 - 20:00
Hoog en droog
Locatie: Pakhuis de Zwijger
De afgelopen jaren is er al veel ontwikkeld op het gebied van klimaatbestendige nieuwbouw. Deze avond laten we de inspirerende voorbeelden zien en horen we waar men tegen aan is gelopen. En gaan we op zoek naar wat er nog moet gebeuren.
Lees verder
ma 10 december 2018 - 20:00
Groen Geld
Locatie: Piet Heinkade 179 Amsterdam
Innovatieve duurzaamheidsprojecten zijn harder nodig dan ooit als we de klimaatdoelen willen halen. Wat zijn de ideale samenwerkingsvormen en hoe pakken we dit structureel aan? Met Wouter Bos van Invest NL en Dirk Schoenmaker van de Erasmus Universiteit gaan wij op zoek naar antwoorden.
za 15 december 2018 - 11:00
Kerstmarkt De Otter met lokale ondernemers
Locatie: Gillis van Ledenberchstraat 76, 1051 VE Amsterdam
JINGLE BELLS EN HO, HO, HO! Kom alvast in de kerststemming en bezoek de sfeervolle kerstmarkt op het molenterrein van houtzaagmolen ‘De Otter’ in Amsterdam.
zo 16 december 2018 - 11:00
Duurzame kerstmarkt bij de Pure Markt
Locatie: Amstelpark, Amsterdam
Voor een ieder die duurzaamheid aan het hart ligt, is er nu wel een heel speciale kerstmarkt. In het Amstelpark vindt de ‘Pure Wintermarkt’ plaats. Hier kun je speciale biologische producten en duurzame cadeautjes vinden voor je geliefden. De toegang is volledig gratis.
zo 16 december 2018 - 14:00
Opening 4 nieuwe mini voedselbossen en wormenhotel!
Locatie: De Ruijterkade 143, 1011 Amsterdam
Hoera, De Ruijtergaard schept door! 16 december openen we 4 NIEUWE mini voedselbossen én een wormenhotel.
wo 19 december 2018 - 09:30
Conferentie: What kind of economist do we need in the next decade?
Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63
Op 19 december organiseren Our New Economy en Rethinking Economics NL samen met Stichting Innovatie Economie-Onderwijs de conferentie What Kind of Economist do we need in the Next Decade: Does Economics Education need a Revolution or a Renovation?
do 20 december 2018 - 17:30
Hortus by night rondleidingen
Locatie: Plantage Middenlaan 2A
De Hortus is deze winter weer extra lang open tijdens de unieke ‘Hortus by Night’ avonden. Voor bezoekers die de donkere tuin nog beter willen beleven, start er iedere avond een spannende rondleiding. Onze gidsen laten je zien hoe planten en dieren reageren op de nacht. Ontdek wat er speelt in de donkere tuin en kassen!
vr 21 december 2018 - 09:30
Kundalini Yoga
Locatie: De Ceuvel
Kundalini Yoga is de ‘Yoga van het bewustzijn’. In een les van anderhalf uur maak je gebruik van je lichaam, adem en stem om te kunnen ontspannen en om jezelf sterker te maken. Kom naar De Ceuvel voor een relaxte ochtend.
vr 21 december 2018 - 17:30
Lichtjestocht
Locatie: De Boswinkel
Kom vieren dat de dagen weer langer worden en geniet stiekem nog even van de donkere avond. Wandel door het Bos en volg de lichtjes.