We Can Change Festival

I can change the world with my two hands organiseert het We can change festival. Op het terrein geven kunstenaars en andere change-makers op een inspirerende manier vorm aan het thema duurzaamheid tijdens workshops en diverse activiteiten.

Oogsten, proeven, kopen

Zo maak je je eigen op zonne-energie rijdende autootje samen met Designathon Works en ontleedt en bereidt je ongewenste stadsdieren samen met de Keuken van het Ongewenste Dier. Samen met kunstenaar/florist Denise Collignon van Veld&Vaas maak je een mega oogstslinger van biologische bloemen en andere oogst uit de tuin. Bij Aarde & Co kun je in het Boeren Proef Lab het verschil tussen reguliere en bio-dynamische melk en tomaten proeven. In en rond het I can change Tuinkafe kan je augurken, salsa, honing en ijs van Amsterdamse bodem proeven en kopen.

Hoe tof zou het zijn als in elke buurt binnenterreinen worden benut om de stad gezonder en duurzamer te maken? I can change the world with my two hands werkt aan een blauwdruk. Sinds 2011 kunnen bewoners bij I can change groente, kruiden, bloemen en fruit komen oogsten, tuinieren, keukenresten inleveren voor compost en leren over het gebruik van regenwater. Om 13.30 en om 14.30 uur wordt er een rondleiding gegeven op het terrein. Rainproof en Natuur & MilieuTeam Zuid helpen je op aan hands-on informatie over het Rainproof maken van je tuin. Agriton en Icanchangers leren je meer over thuis composteren.

Klik hier om je aan te melden.

di 14 augustus 2018
Potverdorie! Minder voedselverspilling smaakt beter
Charlotte & Joep startten twee jaar geleden het anti-voedselverspillingsconcept Potverdorie!, omdat ze zich verbaasden over hoe we met ons eten omgaan. Potverdorie! Dat kan niet zo langer, daarom besloten zij er lekkere jam, chutney en pickles van te mak
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
di 23 oktober 2018 - 19:00
Meetup SDG 11: Duurzame steden en communities
Hoe kunnen we steden creëren die duurzaam, inclusief, veilig en opgewassen tegen klimaatverandering zijn. Daar gaat het over in deze SDG Meetup!
Lees verder