Conferentie: What kind of economist do we need in the next decade?

Op 19 december organiseren Our New Economy en Rethinking Economics NL samen met Stichting Innovatie Economie-Onderwijs de conferentie What Kind of Economist do we need in the Next Decade: Does Economics Education need a Revolution or a Renovation?

Conferentie

Het economieonderwijs op middelbare scholen en aan universiteiten is toe aan een vernieuwing. Belangrijke veranderingen in de maatschappij en nieuwe inzichten in de economische wetenschap en in andere wetenschappelijke disciplines zijn op dit moment onvoldoende weerspiegeld in de curricula.

Als gevolg hiervan steken scholieren en studenten onvoldoende op van de economie, en zijn ze slecht toegerust om met belangrijke veranderingen in de maatschappij om te gaan. Dit moet veranderen. Maar hoe? En hoe ingrijpend? Alleen renovatie, een totale make-over of iets daartussenin? Deze conferentie wil bijdragen aan het formuleren van een antwoord op deze vragen.

Klik hier voor het volledige programma van de conferentie

Reserveer je tickets!

 

wo 21 november 2018
In vijf stappen je eigen park bij jou om de hoek!
Je eigen buurtpark bij jou om de hoek. Dat klinkt best wel goed toch? Met Park om de Hoek helpen wij je om dat ene versteende of ongebruikte pleintje bij jou in de buurt te transformeren tot een groene ontmoetingsplek.
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
za 12 januari 2019 - 10:00
Lezing/ workshop DIY Bodemvruchtbaarheid
In januari komt Birgit Albertsmeier naar Amsterdam. Zij gaat ons leren hoe je, onder de microscoop, kennis kan maken met alle organismen die in de aarde leven. Het gaat om de aarde uit je eigen tuin, gezamenlijke moestuin, compostbak, wormenbak en/of postzegelpark. Op die manier kan je zien hoe gezond jou bodemvoedselweb is.
Lees verder