Wildplukexpeditie in het Noorderpark

Heb je altijd al willen weten welke planten, bessen en zaden je kan eten? En hoe je ze moet bereiden? Samen gaan we op pad om te ervaren wat voor lekkers de natuur voor ons in petto heeft.

Wildplukexpeditie

Leer samen met Anke Wijnja van de Ceuvel wat je allemaal kunt vinden aan eetbaar ‘onkruid’ in het Noorderpark, vlakbij De Ceuvel. 

Tijdens deze ontdekkingstocht zullen we veel eetbare planten tegenkomen, waarbij we kijken hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn, of het verantwoord is de plant te plukken en natuurlijk hoe je ze kan bereiden. Tevens zullen we een aantal planten oogsten en meenemen.

Terug bij de Ceuvel zullen we de verzamelde oogst wassen, snijden en bereiden. Daarna gaan we culinair aan de slag en stellen we een niet alledaags menu samen, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. We sluiten de dag af met een smakelijke proeverij.

Anke Wijnja is landschapsarchitect en houdt kantoor op de Ceuvel. Ze is onder meer de beheerder van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpeditie organiseert ze een serie natuur workshops voor kinderen op de Ceuvel. Daarnaast geeft ze training in meditatie en mindfulness, wat ze graag combineert met buiten zijn.

Tickets:
Bestel online je tickets 

Zondag 24 maart 2019 van 13:30 - 17:30

Korte Papaverweg 2-6, 1032KB Amsterdam

do 14 februari 2019
“Lieve boom, ik verlang zo naar je!”
Vandaag is de dag van de liefde! Wat nou als je vandaag niet dat ene mooie meisje of die leuke man een berichtje wilt sturen, maar je oog hebt laten vallen op die breed geschouderde Moseik, die charmante Appelboom of die moeilijk te doorgronden Walnoot?
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
ma 22 april 2019 - 12:00
Natuur & Milieumarkt Sarphatipark
Kom naar de Natuur & Milieumarkt in het Sarphatipark. Al meer dan 25 jaar kun je er (biologische) planten kopen, inspiratie opdoen voor een nieuw tuinseizoen, elkaar ontmoeten en leuke buurtinitiatieven ontdekken.
Lees verder