Coöperatief Amsterdam

Tijd voor een update: hoe staat het ervoor met de vele burgerinitiatieven en co-creatie projecten in de stad?

Coöperatief Amsterdam

In 2016 won Amsterdam de titel van meest innovatieve hoofdstad van Europa -de iCapital Innovation Award- door haar coöperatieve benadering van lokale sociale innovatie. Hierbij wordt uitgegaan dat stedelijke oplossingen gevonden worden door samen te werken met alle stakeholders in de stad -van onderzoekers, het bedrijfsleven en ambtenaren tot aan stadmakers, activisten en start-ups. Hoe staat het ervoor met de vele burgerinitiatieven, participatietrajecten en co-creatie projecten die Amsterdam rijk is? En wat betekent het huidig coalitieakkoord, waarin participatie, co-creatie en democratische vernieuwing een grote rol spelen, voor de verdere ontwikkeling van onze coöperatieve stad?

Meer informatie via de website van Pakhuis de Zwijger.

do 14 februari 2019
“Lieve boom, ik verlang zo naar je!”
Vandaag is de dag van de liefde! Wat nou als je vandaag niet dat ene mooie meisje of die leuke man een berichtje wilt sturen, maar je oog hebt laten vallen op die breed geschouderde Moseik, die charmante Appelboom of die moeilijk te doorgronden Walnoot?
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
ma 22 april 2019 - 12:00
Natuur & Milieumarkt Sarphatipark
Kom naar de Natuur & Milieumarkt in het Sarphatipark. Al meer dan 25 jaar kun je er (biologische) planten kopen, inspiratie opdoen voor een nieuw tuinseizoen, elkaar ontmoeten en leuke buurtinitiatieven ontdekken.
Lees verder