‘Ontdek de verborgen Noordzee’

De foto expositie ‘Ontdek de verborgen Noordzee’, van donderdag 6 juni t/m zondag 24 juni te zien op Museumplein, Amsterdam.

‘Ontdek de verborgen Noordzee’

De Noordzee. Een zee bomvol kleur, leven en biodiversiteit. Van zeehonden, zeesterren, gele haarkwallen, anemonen, spinkrabben tot tal van vissoorten. Gewoon in onze achtertuin.

De internationale belangenorganisatie Oceana voerde in 2016 en 2017 twee expedities uit op de Noordzee. In totaal heeft Oceana vier maanden onderzoek gedaan naar verborgen habitats in de Noordzee. De resultaten van dit onderzoek dragen bij aan een betere bescherming van de kwetsbare biodiversiteit in de Noordzee. Dit project wordt gesponsord door de Nationale Postcode Loterij.

Tijdens de expedities werd de zeebodem gescand met een multibeam (een type sonar) en gefilmd met een op afstand bestuurbare onderwatercamera die gebieden tot 500 meter diepte onderzocht. Ook zijn bodemmonsters genomen en honderden beelden gemaakt door professionele duikers.
En dat leverde indrukwekkende beelden op.

Wereld Oceanen dag is een mooie gelegenheid om de verborgen schatten van de Noordzee te onthullen. Bezoek de openlucht foto-expositie ‘De Verborgen Noordzee’ tot en met 24 juni op het Museumplein in Amsterdam.

Meer informatie via het Facebookevenement.

wo 24 april 2019
Van versteend sfeerloos plein tot gezellig groen buurtpark!
Met die missie gingen Merel en Eline samen met Park om de Hoek en de buurt aan de slag om de Minahassastraat in de Indische Buurt een groene makeover te geven.
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
zo 14 juli 2019 - 09:25
Stiltewandeling Koeienweide
Twee keer per maand kun je op zondagochtend op de Koeienweide een stiltewandeling maken.
Lees verder