Pitch event voor duurzame initiatieven in Zoku

Interactie, ideeën spuien en meedenken over de hulpvragen van drie duurzame initiatieven. Daar draaide het om tijdens het pitch-event dat wij samen met A City Made By People organiseerden op 15 augustus op de daken van Zoku! 

Duurzame initiatieven verder helpen

Tijdens dit pitch event presenteerden drie Amsterdamse duurzame initiatieven: Cocasa, De Tweede Jeugd en JUT plastic hun concept waarmee zij de stad duurzamer mee willen maken. Iedere pitcher sloot af met een hulpvraag waar zij the power of the crowd goed voor konden gebruiken. Twee weten meer dan één, laat staan als je met nog een grotere groep bent. Samen staken we de koppen bij elkaar en gingen we aan de slag met elke hulpvraag.

Brainstorm

The Power of the Crowd

Het publiek splitste zich vervolgens op in drie groepen en ging in verschillende rondes brainstormen over de hulpvraag van de pitcher. Creatieve ideeen, kritische vragen vanuit een business-perspectief, netwerkcontacten, allerlei nuttige input kwam naar boven tijdens deze energieke, zomerse avond in Zoku. 

Pitchers

Meet the pitchers!

Drie duurzame ondernemers betraden het podium om zichzelf te presenteren en het publiek te vragen mee te denken met hun initiatief.

  • Cocasa: Janneke Verweij kreeg het voor elkaar om verschillende gf-containers en wormenhotels te realiseren op IJburg. Met haar bedrijf Cocasa wil zij dit in de hele stad voor elkaar krijgen. Hoe? Daar ging haar hulpvraag over. 
  • De Tweede Jeugd: De jongens van de Tweede Jeugd maken super tosti's van oud brood dat zij ophalen in de stad. Hoe kunnen we zij groeien en nog meer van deze tostí's verkopen? 
  • JUT Plastic: Wai Han Wong maakt met JUT plastic sieraden van oud plastic uit de stad en van het strand. Wat zouden zij nog meer kunnen maken? Daar dacht het publiek over mee.

Hun prijs? De hersenspinsels, creatieve ideeën, netwerkcontacten en nieuwe fans van hun initiatief.

Event

Pitch events van De Gezonde Stad

De Gezonde Stad organiseert regelmatig van deze pitch events. Houd onze website en onze Facebook in de gaten om up to date te blijven van een eerst volgende event. Werk jij aan een duurzaam initiatief die ook zou willen pitchen? Laat dan hieronder je gegevens achter en wie weet sta jij de volgende keer op het podium. 

Foto's: Jan Arnsenovic

Partners: A City Made By People, Zoku

Bekijk alle foto's op Facebook

Bekijk de foto's

Laat hier jouw duurzame initiatief achter voor Amsterdam

Werk jij aan een duurzaam initiatief voor Amsterdam? Laat het ons weten! Wij kunnen je verder helpen met advies, ons grote netwerk in de stad of door je het podium te geven op onze events. 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Tim
Tim is Community & Communicatie Manager

Tim de Broekert is onze Community & Communicatie Manager. Hij zorgt voor onze community en is bij De Gezonde Stad verantwoordelijk voor alle communicatie en content creatie. "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!". Tim heeft hiervoor bij verschillende communicatiebureaus gewerkt en is ook bekend van het urban farming collectief ‘Stadsboeren’. Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad? Of heb een persaanvragen, neem contact met hem op!

06-51788398 tim@degezondestad.org
Idee
Hulp bij jouw duurzame initiatief
Lees hier hoe wij jouw duurzame idee of initiatief verder kunnen helpen
Lees meer
Agenda
De Groene Agenda
Blijf op de hoogte van alle groene events in de stad via onze Groene Agenda
Lees meer
Project
Doe mee met onze projecten
Wil jij bijdragen aan een duurzaam Amsterdam? Doe dan mee met onze projecten!
Vertel me meer