Hoe duurzaam is Amsterdam?

Hoe staat het ervoor met de duurzame ontwikkeling van Amsterdam? Hoe willen we dat de toekomst er voor onze hoofdstad uit ziet, en wat moeten we nu doen om daar te komen? Die vragen beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor.

Onderzoek naar de duurzame ontwikkeling van Amsterdam

Elk jaar onderzoekt De Gezonde Stad de voortgang van de duurzame ontwikkeling van de stad. Dat doen we op een aantal thema’s; voedsel, groen, energie, grondstoffen en schone lucht. Per thema bepalen we niet alleen een lange termijn ambitie, maar ook wat we dit jaar moeten doen om een gezonde stad te krijgen. 

Resultaten 2018

Hoe gezond is Amsterdam in 2018?

Wat wij dit jaar zien in de resultaten dat de stad groeit, maar dat Amsterdam niet evenredig meegroeit. Zo is de stad nauwelijks vergroend, dat de lucht maar mondjesmaat schoner wordt, de duurzame energieopwekking per inwoner stagneert en Amsterdam hopeloos achterloopt op het gebied van afvalscheiding. 

Benieuwd naar de resultaten? Check onderstaande video of download het onderzoeksrapport. 

Document: Download hier het volledige rapport van de Gezonde Stad Monitor

Downloaden
Ervaren

Reizende expo

In samenwerking met de HvA hebben we een expositie gemaakt over de monitorresultaten. Zo kan je interactief aan de slag met de resultaten die uit de monitor zijn gekomen! De expositie is tot 14 juni te zien op verschillende plekken in de stad.

  • Van 7 mei - 24 mei in het Benno Premselahuis van de HvA (Rhijnspoorplein 1)
  • Van 24 mei - 14 juni in Stadsdeel Oost (Oranje-Vrijstaatplein 2)

Document: Wil je een inkijkje in de data van de Gezonde Stad Monitor? Die is hier te downloaden.

Downloaden
di 12 juni 2018
Help de bij in de stad: 3 tips!
De stad is de uitgelezen plek om bijen en andere bestuivers te helpen! Wat jij kunt doen om ze te helpen? Wij zetten het voor je op een rijtje!
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
za 7 juli 2018 - 15:00
Trashlesstival Noord
Maak van afval kunst onder begeleiding van een dj!
Lees verder