Samen maken we de stad gezond!

Steeds meer mensen wonen in de stad. Ook Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op mensen. Terecht, want Amsterdam is een stad om van te houden. Nu er steeds meer gebeurt in de stad, moeten we ervoor zorgen dat Amsterdam ook een plek blijft om van te houden. Want niet alleen de drukte beïnvloedt de stad, ook de effecten van het veranderende klimaat zijn steeds beter zichtbaar. Regenbuien worden steeds heviger, het wordt warmer in de stad en grondstoffen raken op.  

Een gezonde stad is een groene, circulaire en inclusieve stad

De Gezonde Stad ziet veel kansen om de stad duurzaam te maken. 

Stel je eens voor dat we van Amsterdam een plek maken waar je overal omringd bent door groen en waar de tegels, versteende plekken en rode dakpannen plaats hebben gemaakt voor parken, geveltuintjes en groene daken.

Of bedenk een stad waar elk gebruikt product of stukje afval, in plaats van dat het wordt weggegooid weer aan de basis staat voor een nieuw product of grondstof.

Wat als we in Amsterdam vrijwel geen voedsel meer verspillen, de lucht schoon is en onze energievoorziening groen kleurt.

En laten we er vooral voor zorgen dat Amsterdam een stad is voor alle Amsterdammers en dat we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen aan een leefbare stad. Dat is wat wij samen met jou voor elkaar willen krijgen!

Verder lezen