Ons team!

Bij De Gezonde Stad werken wij keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij onszelf even voor!

Neem contact op met Jaap
Jaap is Directeur van De Gezonde Stad

Jaap de Jong is directeur van De Gezonde Stad en heeft een warm hart voor de stad. “Amsterdam is een fantastische stad. Er zijn geweldige kansen om de stad nog duurzamer en prettiger te maken. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag." Jaap staat dit jaar op nr. 65 is de Trouw Duurzame 100.

06-18512023 jaap@degezondestad.org
Neem contact op met Merel
Merel is Strategisch Projectleider

Het aantal bewoners, bedrijven en organisaties dat wil bijdragen aan een gezonde stad groeit. Als Strategisch Projectleider helpt Merel het team met het behalen en ontwikkelen van doelstellingen die deze groei mogelijk maken. Eerder was Merel werkzaam voor Hello Zuidas en werkte zij als ondernemer samen met bedrijven, organisaties en de gemeente aan de toekomst van de stad.

06-11024514 merel@degezondestad.org
Neem contact op met Bonnie
Bonnie is Projectleider

Bonnie Joosten werkt sinds februari 2015 als projectleider voor De Gezonde Stad. Zij is verantwoordelijk voor de projecten rondom het thema 'grondstoffen'. Ook is zij verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met onze partners. Ze heeft niet alleen een hart voor Amsterdam, maar ook voor duurzaamheid. Een gezondere stad, samen met partners en bewoners, is haar missie. Bonnie heeft jarenlang in het buitenland gewoond en gewerkt en de laatste jaren werkte zij voor NS International.

06-28283962 bonnie@degezondestad.org
Neem contact op met Tim
Tim is Community & Communicatie Manager

Tim de Broekert is onze Community & Communicatie Manager. Hij zorgt voor onze community en is bij De Gezonde Stad verantwoordelijk voor alle communicatie en content creatie. "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!". Tim heeft hiervoor bij verschillende communicatiebureaus gewerkt en is ook bekend van het urban farming collectief ‘Stadsboeren’. Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad? Of heb een persaanvragen, neem contact met hem op!

06-51788398 tim@degezondestad.org
Neem contact op met Erik
Erik is Office manager

"Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet? Daar werkt Erik Franssen als office manager graag aan mee. Hij draagt zorg voor de alledaagse administratieve en financiële werkzaamheden en helpt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden."

020-6241522 erik@degezondestad.org
Neem contact op met Lilies
Lilies is Projectleider

Lilies van Poorten is projectleider bij De Gezonde Stad en werkt o.a. aan het project Zero Waste Lab en Act On Your Carbon Impact. Ze studeerde Bestuur- en Organisatiewetenschap en Internationale Betrekkingen en heeft voor haar afstudeerscriptie onderzoek gedaan naar de geloofwaardigheid van duurzaamheidslabels. Lilies heeft hiervoor o.a. bij Amnesty International gewerkt.

06-29606398 lilies@degezondestad.org
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectleider

Lesley Walet werkt als projectleider aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en Knowledge Mile Park. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org
Neem contact op met Aukje
Aukje is Projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar er circulair met grondstoffen wordt omgegaan"

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Neem contact op met Jessy
Jessy is Stagiair

Als geboren Amsterdammer weet Jessy als geen ander wat er speelt in de stad. Door het volgen van zijn studie Sociale Geografie en Planologie ontwikkelde hij zijn interesse in stedelijke ontwikkeling. Op uitwisseling tijdens zijn studie ging hij naar Costa Rica waar hij veel te maken heeft gehad met duurzaamheidskwesties en duurzame projecten. Het feit dat de Gezonde Stad zich focust op duurzame stedelijke ontwikkelingsprojecten is dan ook een reden waarom hij graag hier stage loopt.

0206241522 jessy@degezondestad.org
Neem contact op met Merel
Merel is Stagiair

Merel Nijhuis werkt als project stagiair mee aan het opzetten en uitvoeren van projecten als De Tropentuin en De Gezonde Stad Monitor. Haar interesse ligt vooral in de sociale kant van stedelijke ontwikkeling: duurzaamheid door het samen aanpakken van problemen en het samenbrengen van partijen. In september begint zij aan de master Urban & Regional Planning aan de UvA om haar kennis over duurzame steden nog verder uit te breiden. Wat haar aanspreekt aan De Gezonde Stad? "Verandering door positieve, concrete en inclusieve acties!"

020 624 1522 merelnijhuis@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze projecten!
Wil jij je handen uit de mouwen steken voor een gezonde stad? Doe dan mee met een van onze projecten bij jou in de buurt.
Vertel me meer
Blog
Wil jij zelf aan de slag met duurzaamheid?
Ontdek op onze blog hoe je zelf in actie kunt komen voor een duurzaam Amsterdam!
Vertel me meer
De Gezonde Stad Monitor
Hoe duurzaam is Amsterdam?
Die vraag beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor. Benieuwd hoe we ervoor staan?
Vertel me meer