Ons team!

Bij De Gezonde Stad werken wij keihard aan een duurzaam Amsterdam! Graag stellen wij onszelf even voor.

Neem contact op met Annick
Annick is directeur

“Amsterdam is een van de mooiste plekken om te wonen. Er zijn geweldige kansen om de stad gezonder, groener en duurzamer te maken. Met name door duurzame oplossingen tastbaar te maken, te beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken en goede voorbeelden te delen. De positieve energie en kracht die nodig is voor vernieuwende projecten zit vaak bij de bedrijven en inwoners van de stad. Daar gaan we mee aan de slag.”

06-48012761 annick@degezondestad.org
Neem contact op met Larissa
Larissa is Manager Strategische Partnerships & Projecten

Larissa droomt van een Amsterdam met een nog betere balans tussen verbruik en behoud. Tussen bruisen en rust. Tussen bouwen en natuur. Tussen ontplooiing en verstilling. Ze gelooft dat er met de juiste energie een vliegwieleffect in gang gebracht kan worden. Door klein te beginnen tot grootste dingen komen. En vooral door samen te dóen!

020-6241522 larissa@degezondestad.org
Neem contact op met Erik
Erik is operationeel en financieel manager

"Een gezondere stad, welke Amsterdammer wil dat niet?" Daar werkt Erik Franssen graag aan mee. Hij draagt zorg voor de financiële en organisatorische structuur en ondersteunt waar nodig zijn collega’s. Hij is afgestudeerd in de richting fotografie aan de kunstacademie in Den Haag en werkt na een tijd in Berlijn gewoond te hebben weer als beeldend kunstenaar in Amsterdam. "Een stad die altijd in beweging is en waarbij de balans tussen leefbaarheid en groei steeds opnieuw geëvalueerd moet worden."

020-6241522 erik@degezondestad.org
Neem contact op met Jitske
Jitske is pr- en communicatiespecialist

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!

06-45250066 jitske@degezondestad.org
Neem contact op met Aukje
Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Neem contact op met Carmen
Carmen is Projectmedewerker

Tijdens haar bachelor en master heeft Carmen een grote interesse ontwikkeld voor participatie in de ontwikkeling van steden. Hoe kunnen we als bewoners onze steden leefbaar houden en duurzamer maken? Carmen gelooft dat burgers hier veel vanaf weten en ook mee willen werken. En zeker de Amsterdammers! Haar grote droom is om een bijdrage te leveren aan de duurzame transitie van onze stad samen met de Amsterdammers! Als projectmedewerker bij de Gezonde Stad hoopt Carmen deze droom waar te maken.

020-6241522 carmen@degezondestad.org
Neem contact op met Matthijs
Matthijs is contentmaker

Matthijs wil bij De Gezonde Stad een steentje bijdragen aan een duurzame stad. Hij is student communicatiewetenschap en ondersteunt de communicatie van De Gezonde Stad. "Zo hoop ik Amsterdammers te inspireren om zelf de handen uit de mouwen te steken en hun buurt wat mooier te maken!"

020-6241522 matthijs@degezondestad.org
Neem contact op met Marit
Marit is Stagiair

Marit is zelf veel bezig met duurzaam consumeren. Nu inspireert ze, via Van Amsterdamse Bodem, Amsterdammers om vaker voor gezond en lokaal eten te kiezen. "Vooral in een wereldstad als Amsterdam is dat heel gaaf! Er is veel variatie mogelijk vanuit andere culturen en keukens en zo kunnen goede ideeën elkaar versterken."

maritbeelaerts@degezondestad.org
Neem contact op met Marijn
Marijn is Stagiair

Marijn heeft een diepgaande interesse in de relatie tussen mens en natuur. Deze interesse heeft hij uit mogen diepen tijdens een bachelor culturele antropologie in Nijmegen en een master forest and nature conservation in Wageningen. Inmiddels neergestreken in Amsterdam, hoopt hij bij te kunnen dragen aan een leefbare stad waar groen verbindt. Als stagiair projectmedewerker zal hij zich voornamelijk bezighouden met Bomen voor Amsterdam en de Gezonde Stad Monitor.

marijnemmers@degezondestad.org
Neem contact op met Indy
Indy is Stagiair

Indy wil via de Gezonde Stad haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Amsterdamse bewoners en milieu! Deze duurzame toekomst beeld ze zich onder andere in tijdens haar opleiding Future Planet Studies. "Ik denk dat het belangrijk is om iets te doen, zelfs als het lijkt alsof je gaat verliezen. Je hoopt op de mogelijkheid om klimaatverandering te mitigeren. Die hoop wil ik juist bij mensen overbrengen!"

indy@degezondestad.org
Neem contact op met het bestuur van De Gezonde Stad
het bestuur van De Gezonde Stad is als volgt samengesteld:

Edwin van Uum (voorzitter), Robert Jan Wefers Bettink, Esther Vlaswinkel, en Ingrid van Rossum.

020-6241522 info@degezondestad.org
Projecten
Doe mee met onze projecten!
Wil jij je handen uit de mouwen steken voor een gezonde stad? Doe dan mee met een van onze projecten bij jou in de buurt.
Vertel me meer
Blog
Wil jij zelf aan de slag met duurzaamheid?
Ontdek op onze blog hoe je zelf in actie kunt komen voor een duurzaam Amsterdam!
Vertel me meer
De Gezonde Stad Monitor
Hoe duurzaam is Amsterdam?
Die vraag beantwoorden wij met De Gezonde Stad Monitor. Benieuwd hoe we ervoor staan?
Vertel me meer