Wie zijn wij?

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten en bewoners met duurzame initiatieven te ondersteunen.

Handen uit de mouwen voor een duurzaam Amsterdam!

Er liggen veel kansen voor een duurzamer Amsterdam. Verduurzaming is nodig want de stad wordt drukker en krijgt steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering, zoals hevige regenbuien en hitte. Daar moeten we iets aan doen om de stad leefbaar te houden. Wij werken daarom een duurzame beweging in Amsterdam met onze community van bewoners, bedrijven en de gemeente. Want een gezonde stad ontstaat niet vanzelf. Die gezonde stad maken wij samen! 

Visie

Wat willen wij bereiken?

De stad als gezonde leefomgeving! Een gezonde stad is een groene, circulaire en inclusieve stad. Een stad die klaar is voor de toekomst, dat is wat wij willen bereiken. De gezamenlijke inzet van alle betrokken partijen uit de stad kan dit voor elkaar krijgen. 

Missie

Hoe willen wij dat bereiken?

De Gezonde Stad start duurzame projecten om Amsterdam gezond te maken. Dit doen wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en andere organisaties. Zo werken we samen aan een impactvolle verandering in de stad. 

Onderzoek

De Gezonde Stad Monitor

Elk jaar onderzoeken wij de voortgang van de verduurzaming van de stad met de Gezonde Stad Monitor. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek brengen wij focus aan in onze projecten. Lees hier meer over de Gezonde Stad Monitor en resultaten van dit jaar.  

Jaarverslagen

Onze impact in de stad

Wij zijn nu al ruim 5 jaar bezig met het verduurzamen van Amsterdam. Klik hier voor een overzicht van onze jaarverslagen. Of download het jaarverslag van 2017 hieronder. 

Document: Download hier ons jaarverslag van 2017

Downloaden
Partners

Gemeente Amsterdam en de Nationale Postcodeloterij

De Gezonde Stad is een zelfstandige stichting, die gedeeltelijk subsidie ontvangt van onze partners de gemeente Amsterdam en de Nationale Postcodeloterij. Daarnaast zetten wij zelf projecten op die wij financieren door partnerships te sluiten met bedrijven, organisaties en lokale overheden en werken wij in opdracht. 

 

Zakelijke gegevens

Hieronder een overzicht van onze zakelijke gegevens. 

KvK: 41207897
BTW: NL007461495B02
IBAN: NL50TRIO0254705715

De Gezonde Stad heeft een ANBI-status.  

Neem contact met ons op!

  • Voor meer info over ons en onze projecten;
  • Wanneer je een idee hebt voor de stad;
  • Of over mogelijke samenwerkingen.

 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!

Verder lezen