Wij werken samen aan een gezonde stad!

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten en events te starten en bewoners met duurzame initiatieven te ondersteunen.

Handen uit de mouwen voor een duurzaam Amsterdam!

Duurzaamheid kan heel groot en breed zijn. Waar moet je beginnen? Wij geloven dat je moet beginnen op de plek waar je direct het verschil kunt maken. Juist, in de stad waar we dagelijks wonen en werken. Er liggen veel kansen voor een duurzamer Amsterdam. Verduurzaming is bovendien nodig want de stad wordt drukker en krijgt steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering, zoals hevige regenbuien en extreme hitte. Daar moeten we iets aan doen om de stad leefbaar te houden. 


Wij werken daarom keihard voor een duurzaam Amsterdam met onze community van bewoners, bedrijven en de gemeente. Want een gezonde stad ontstaat niet vanzelf. Die gezonde stad maken wij samen! ​We​ ​richten​ ​ons​ ​daarbij​ ​op​ ​het​ ​vergroenen​ ​en​ ​circulair​ ​maken​ ​van​ ​de stad.​ ​Door​ ​groen​ ​wordt​ ​de​ ​stad​ ​leefbaar,​ ​mooi,​ ​vrolijk​ ​en​ ​klimaatbestendig. Door​ ​ons​ ​afval​ ​beter​ te scheiden kan​ ​dit​ ​als​ ​grondstof​ ​dienen​ ​voor​ ​nieuwe​ ​producten​ ​en​ ​sluiten we​ ​kringlopen​ ​in​ ​de​ ​stad.​ ​Daarnaast​ ​houden​ ​wij​ ​ons​ ​bezig​ ​met​ ​de​ ​thema’s​ ​voedsel,​ ​schone​ ​lucht​ ​en energie.​ ​

Visie

Wat willen wij bereiken?

De stad als gezonde en duurzame plek om te leven! Een gezonde stad is een groene, circulaire en inclusieve stad. Een stad die klaar is voor de toekomst, dat is wat wij willen bereiken. Door samen te werken met aan community van bewoners en andere koplopers in de stad kunnen we dit voor elkaar krijgen. 

Missie

Hoe willen wij dat bereiken?

De Gezonde Stad start projecten en events om Amsterdam duurzaam en gezond te maken. Dit doen wij samen met een community van bewoners, bedrijven, overheden en andere organisaties. Zo maken we samen duurzame impact in de stad. 

Onderzoek

De Gezonde Stad Monitor

Elk jaar onderzoeken wij de voortgang van de verduurzaming van de stad met de Gezonde Stad Monitor. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek brengen wij focus aan in onze projecten. Lees hier meer over de Gezonde Stad Monitor en resultaten van dit jaar.  

Jaarverslagen

Onze impact in de stad

Wij zijn nu al ruim 5 jaar bezig met het verduurzamen van Amsterdam. Wil je daar meer over lezen? Klik hier voor een overzicht van onze jaarverslagen. 

Partners

Gemeente Amsterdam en de Nationale Postcodeloterij

De Gezonde Stad is een zelfstandige stichting, die gedeeltelijk subsidie ontvangt van onze partners de gemeente Amsterdam en de Nationale Postcodeloterij. Daarnaast zetten wij zelf projecten op die wij financieren door partnerships te sluiten met bedrijven, organisaties en lokale overheden en werken wij in opdracht van. 

Zakelijke gegevens

Hieronder een overzicht van onze zakelijke gegevens. 

KvK: 41207897
BTW: NL007461495B02
IBAN: NL50TRIO0254705715

De Gezonde Stad heeft een ANBI-status.  

Neem contact met ons op!

  • Voor meer info over ons en onze projecten;
  • Wanneer je een idee hebt voor de stad;
  • Of over mogelijke samenwerkingen.

 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Onze aanpak
Aan de slag in de stad
Ontdek hoe wij Amsterdam gezond willen maken, en nog veel belangrijker hoe jij mee kan doen.
Vertel me meer
De Gezonde Stad Monitor
Hoe duurzaam is Amsterdam?
Hoe groen is de stad? Hoeveel afval scheiden we? Allemaal vragen die wij beantwoorden met De Gezonde Stad Monitor.
Vertel me meer
Team
Ontmoet het team
Maak kennis met het team dat dagelijks keihard werkt aan de verduurzaming van de stad.
Vertel me meer