KIT Community Moestuin

In de binnentuin van het SDG House, in het KIT, hebben wij deze zomer een moestuin gebouwd. Deze tuin is een groene en gezellige ontmoetingsplek voor de buurt en de medewerkers van het SDG House.

Een moestuin in de achtertuin van het KIT

Ons kantoor bevindt zich in het SDG House, (KIT). Alle huurders in dit pand dragen op de een of andere manier bij aan het bereiken van de Sustainable Development Goals, 17 internationale doelen opgesteld door de Verenigde Naties. Dat willen we ook uitdragen in onze werkplek! Daarom dachten we in 2017 mee over hoe het KIT zelf duurzamer kan worden en werken. Een van de resulaten was een moestuin waar alle medewerkers van het KIT en de buurt samen aan de slag kunnen met het verbouwen van hun eigen groeten. Zo gezegd, zo gedaan!

Moestuin

Hoe kan ik zelf groenten verbouwen?

Sinds eind april staan er twintig moestuinbakken in de tuin van het KIT. De huurders en werknemers van het SDG House hebben deze bakken zelf gebouwd en onder leiding van een professionele tuinder krijgen zij workshops 'moestuinieren', waarin zij leren hoe je zelf groenten verbouwd. Zij zijn  de trotse eigenaren van een moestuinbak, net als een aantal buurtbewoners! Bij de laatste workshop zijn van bamboo rekken gebouwd waar de klimplanten langs naar boven kunnen groeien. Ook zijn allemaal verschillende soorten bonen geplant, waaronder één bonensoort die drijgt te verdwijnen. Alle bakken worden zorgvuldig in de gaten gehouden, bewaterd en verzorgd. Met moestuinbakken vol groenten, fruit en kruiden als resultaat. Lokaler dan de achtertuin kun je je lunch niet krijgen!

In september is het oogsttijd! Dan is de laatste workshop, waarna we ons weer gaan opmaken voor het volgende seizoen. 

Hoe

Aan de slag in de moestuin

Wanneer je in het SDG House of het KIT werkt, houdt niets je meer tegen om even een bezoekje aan de moestuin te brengen. Iedereen uit de buurt is ook meer dan welkom om langs te komen. Samen zorgen we ervoor dat de SDG House Community Garden een ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Woon, werk of zit je op school in de buurt, heb je een leuk idee of wil je graag meedoen? We horen graag van je! Je kan ook gewoon een kijkje komen nemen in de tuin natuurlijk. 

Wormenhotel

Wormenhotel voor compost

Afgelopen zomer is er in onze moestuin een wormenhotel gebouwd door Le Compostier. Van al het gf-afval van het KIT en de tuin smullen deze wormen en zorgen op beurt weer voor vruchtbare compost die we kunnen gebruiken in de tuin. 

Update

De moestuin is in winterslaap

De laatste oogst is inmiddels binnen gehaald en met veel enthousiasme genuttigd bij de lunch. Helaas is het nu tijd voor de winterslaap van de moestuin zodat ze in het voorjaar weer op volle kracht kan bloeien! Heb jij ook zin in verse groenten uit de moestuin? We zoeken nieuwe deelnemers voor de Kit Community moestuin in 2019! Geef je op via het contactformulier en leer in onze workshops hoe je zelf je groenten, kruiden en planten verzorgt. 

Doe mee!

Wil jij aan de slag in deze moestuin of gewoon op de hoogte blijven? Laat het ons weten! 

 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectleider

Lesley Walet werkt als projectleider aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en Knowledge Mile Park. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org

Verder lezen