SDG House Community Garden

In de binnentuin van het SDG House, in het KIT, werken wij aan de gemeenschappelijke moestuin en kas. Deze tuin wordt een groene en gezellige ontmoetingsplek voor de buurt en de werknemers van het SDG House.

Een moestuin met een kas in de achtertuin van het SDG House (KIT)

Ons kantoor bevindt zich in het SDG House, eerder het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Alle huurders in dit pand dragen op de een of andere manier bij aan het bereiken van de Sustainable Development Goals, 17 internationale doelen opgesteld door de Verenigde Naties. Dat willen we ook uitdragen in onze werkplek! Daarom dachten we in 2017 mee over hoe het KIT een duurzamere bedrijfsvoering kon inrichten. Een van de uitkomsten was de wens een gemeenschappelijke tuin en kas te realiseren bovenop het depot van het Tropenmuseum.

De kas of moestuin wordt de plek waar kinderen uit de buurt kunnen leren over voedsel en stadslandbouw. Buurtbewoners en medewerkers kunnen in de tuin samen aan de slag om voedsel te verbouwen en vinden hier de nodige ontspanning. Wat wil een mens nog meer.

Hoe

Aan de slag in de moestuin

Wanneer je in het SDG House of het KIT werkt, houdt niets je meer tegen om even een bezoekje aan de moestuin te brengen. Iedereen uit de buurt is ook meer dan welkom om langs te komen. Samen zorgen we ervoor dat de SDG House Community Garden een ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Woon, werk of zit je op school in de buurt, heb je een leuk idee of wil je graag meedoen? We horen graag van je! 

Update

Speciale bonen & groene bakken

Sinds eind april staan er twintig moestuinbakken in de tuin van het KIT. De huurders en werknemers van het SDG House hebben deze bakken zelf gebouwd en onder leiding van een professionele tuinder krijgen zij workshops 'moestuinieren'. Zij zijn  de trotse eigenaren van een moestuinbak, net als een aantal buurtbewoners! Bij de laatste workshop zijn van bamboo rekken gebouwd waar de klimplanten langs naar boven kunnen groeien. Ook zijn allemaal verschillende soorten bonen geplant, waaronder één bonensoort die drijgt te verdwijnen. Alle bakken worden zorgvuldig in de gaten gehouden, bewaterd en verzorgd. Met moestuinbakken vol groenten, fruit en kruiden als resultaat. Lokaler dan de achtertuin kun je je lunch niet krijgen!

Donderdag 14 juni organiseren we een Gardening & Kruidencocktails evenement in de tuin. Benieuwd hoe de bakken erbij liggen en hoe de planten groeien? Kom vooral langs en geniet van een cocktail met kruiden uit de tuin.

Doe mee!

Wil jij aan de slag in deze moestuin of gewoon op de hoogte blijven? Laat het ons weten! 

 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectmedewerker

Lesley Walet werkt als projectmedewerker aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten SDG House Community Garden, Park om de Hoek en Jouw Stek. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org

Verder lezen