Bomen voor Amsterdam

Voor elke Amsterdammer moet er op zijn minst één boom zijn in de stad. Bomen horen namelijk bij Amsterdam. Wil jij ook je eigen kanjer van een boom? Dat kan met ons project Bomen voor Amsterdam! Wij hebben namelijk 100 gratis kanjers van bomen in de aanbieding. Match jouw favoriete boom, vertel ons waar jij 'm het liefst wilt hebben en wij regelen de rest. Bekijk hieronder hoe het werkt!

Voor elke Amsterdammer een boom

Als je door de straten van Amsterdam fietst zie je o.a. lindebomen, iepen, berkenbomen of kastanjebomen. Bomen horen bij de stad. Eén boom per drie bewoners is nu de verhouding in Amsterdam. Lang niet slecht, maar waarom is er niet voor elke Amsterdammer op zijn minst één boom? Dat is wat wij willen bereiken met het project ‘Bomen voor Amsterdam’.

Bomen zijn bovendien belangrijk voor de stad. De groene takken laten de stad er mooi uitzien en maken ons bovendien vrolijk en gezond. Een stad zonder bomen is als huiskamer zonder planten, kaal en sfeerloos. Ze vangen water op als het hard regent, ze bieden schaduw en koelte bij extreme hitte, ze nemen fijnstof op en voorzien ons van verse zuurstof. Ook in Amsterdam zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds beter zichtbaar. Daarom is het belangrijk dat er meer groen en bomen komen in de stad.

H20
Waterberging
Bomen nemen overtollig water op als het hard regent.
CO2
Opname
Bomen hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit in de stad.
⁰C
Verkoeling
Bomen brengen verkoeling als het warm is.
%
Geluk
Bomen maken mensen vrolijker en gelukkiger.
Bomen

Wil jij op date met jouw boom?

Op date met een boom? Jazeker! Swipe door een lijst met kanjers van bomen, match met jouw favoriet en geef aan waar deze moet komen te staan in de stad. Op een plek die dichtbij je staat, zoals in je tuin, bij de sportclub of in het plantsoen of op het schoolplein bij jou in de buurt. In totaal geven we 100 gratis bomen weg. 

Hoe het werkt

Zo werkt het

Wij hebben 100 kanjers van bomen in de aanbieding (gratis!). Jij kiest de boom en de locatie voor jullie ontmoeting, wij doen de rest. Zo werkt het:

  1. Match jouw boom: Kies een boom die bij je past en waarmee jij op date wil.
  2. Nomineer een plek: Nomineer de plek waar de date moet plaatsvinden en jouw boom gezond kan leven.
  3. Wij regelen de rest: Wij beoordelen de plek. Wordt je plek goedgekeurd, dan planten we samen je boom.

Kies nu hier jouw eigen kanjer van een boom

Kies hier jouw kanjer
Kanjers

10 kanjers van bomen

Je kunt kiezen uit 10 kanjers van bomen met elk hun eigen unieke karakter. Wordt het de stoere oude Moseik, de frivole Appelboom of toch de vertrouwde Lindeboom? De moeilijk te kraken Walnootboom of toch de diepzinnige Amberboom? Zoek die boom uit die jouw leven verrijkt en verklaar dat je 'm voor langere tijd veel liefde en zorg zult geven.

Locatie

Wat is de ideale plek voor een boom?

De ideale locatie voor jouw boom is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw idee van romantiek. Wil je ‘m het liefst voor jezelf, nomineer dan een plek bij jou in de tuin. Deel je je boom liever met je buren? Nomineer dan een plek in jullie gemeenschappelijke binnentuin of bij dat plantsoen bij jou in de straat. Bij de sportclub, op je volkstuinencomplex, in de tuin op kantoor of op het schoolplein zijn natuurlijk ook plekken waar bomen zich thuis voelen. 

De straten van Amsterdam liggen vol leidingen en kabels. Dit maakt het planten van bomen op deze plekken moeilijk. Daarnaast zijn er vaak uitgebreide bestemmingsplannen die dit moeilijk maken. Op privéterreinen is het makkelijker. Daarnaast zijn dit locaties waar bomen zich prettiger voelen dan langs een drukke verharde weg of wanneer er een fiets tegenaan geslingerd wordt.

Partner

De Nationale Bomenbank

Dit project voeren wij samen uit met onze partner de Nationale Bomenbank. Als echte boomverzorgers gaan deze hoveniers samen met jou jouw boom planten en onderhouden.  

Doe mee met dit project!

Wil jij ook je eigen kanjer van een boom of heb je een vraag over dit project? Laat dan hier je gegevens achter. 

Uiteraad gaan wij zorgvuldig om met jouw gegevens. Lees hier alles over in onze privacy statement. 

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Tim
Tim is Community & Communicatie Manager

Tim de Broekert is onze Community & Communicatie Manager. Hij zorgt voor onze community en is bij De Gezonde Stad verantwoordelijk voor alle communicatie en content creatie. "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!". Tim heeft hiervoor bij verschillende communicatiebureaus gewerkt en is ook bekend van het urban farming collectief ‘Stadsboeren’. Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad? Of heb een persaanvragen, neem contact met hem op!

06-51788398 tim@degezondestad.org
Projecten
Wil jij bijdragen aan een duurzaam Amsterdam?
Bekijk onze projecten en steek samen met ons je handen uit de mouwen!
Vertel me meer
Blog
Raak geinspireerd
Wil jij weten hoe jij je leven duurzamer kan inrichten? Bekijk dan onze blogs met allerlei handige duurzame tips!
Vertel me meer
Agenda
De Groene Agenda
Blijf op de hoogte van de leukste duurzame events in Amsterdam
Vertel me meer