Het Groene Gibraltarbad

Samen met buurtbewoners, de gemeente, ontwerpers en onze partner AHAM werken wij aan een opknapbeurt van het omliggende groen bij het Gibraltarbad in Bos en Lommer. Dit verborgen peuterbadje in Amsterdam-West is een plek waar bewoners maar al te graag tijd spenderen tijdens de zomermaanden. Het bad is omringd door groen dat toe is aan een fris en nieuw ontwerp. Woon je in West? Denk dan mee hoe dit groen eruit moet komen te zien. Lees hieronder hoe!

Een groene opfrisbeurt van de buurt

Het groen rondom het Gibraltarbad krijgt een groene opfrisbeurt! Nu ligt er slechts wat vertrapt gras. In onze nieuwe plannen komt hier een mix van allerlei verschillende soorten planten te staan, die bijdragen aan de biodiversiteit in de buurt! Hierdoor wordt de buurt niet alleen een stuk vrolijker en mooier, ook de bijen en andere insecten doen we hiermee een plezier. Hoe het groen er precies uit komt te zien bepaal jij! 

Hoe

Denk mee over het Groene Gibraltarbad!

Om tot een mooi, groen ontwerp te komen ga jij samen met je buren en professionele ontwerpers aan de slag in een ontwerpsessie op 21 maart. Op deze manier heeft iedereen inspraak op hoe de beplanting en het ontwerp eruit gaat zien. Ook krijg jij de mogelijkheid om een mooi stukje groen in de buurt te beheren, zodat jij je groene vingers naar hartelust kunt gebruiken. Wil je meedenken in hoe we het Gibraltarbad kunnen vergroenen? Kom dan naar de ontwerpsessie en bepaal mee! Meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier! 

Datum: 21 maart 2019
Tijd: 19:30-21:30 uur
Locatie: De Gilbraltar

Meld je hier aan voor de ontwerpsessie!

Meld je aan
Neem contact op met Aukje
Aukje is Projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar er circulair met grondstoffen wordt omgegaan"

06-44014365 aukje@degezondestad.org

Heb je een vraag over dit project of wil je meedoen?

Laat dan hier je gegevens achter onder vermelding van 'Gilbraltarbad'. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Uiteraard gaan we zorgvuldig om je gegevens. Lees hierover in onze privacystatement. 

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Projecten
Kom samen met ons in actie in onze projecten
Wil jij bijdragen aan de verduurzaming van Amsterdam? Doe dan mee met onze projecten!
Doe mee
Blog
Ontdek hoe je zelf in actie kunt komen op onze blog!
Op onze blog geven we je inspiratie voor een duurzaam leven in de stad.
Lees meer
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van de leukste groene events in Amsterdam via onze groene agenda!
Lees meer