De Amsterdamse Balkontuin

Lijkt het jou wel wat, je eigen groenten en kruiden verbouwen, gewoon op je balkon of dakterras? Geef je dan op voor een Amsterdamse Balkontuin! We geven namelijk 25 moestuinbakken weg aan de meest enthousiaste tuinders in spé, geheel gratis! Niet verkeerd, toch? Lees hieronder hoe het werkt.

Maak je balkon groen met een eetbare balkontuin!

Het is helaas niet voor iedere Amsterdammer weggelegd, een tuin of een stukje land in de buurt waar je lekker kunt tuinieren en zelf je groenten kunt verbouwen. Gelukkig hebben wij de oplossing: de Amsterdamse Balkontuin. Met deze moestuinbak geven wij jou de mogelijkheid om als een echte tuinder heerlijk in het groen te vertoeven deze zomer, bloemen te planten en je eigen groenten en kruiden te verbouwen. Het goede nieuws is, we geven 'm gratis aan je weg!

Waarom?

Groenten van eigen bodem, met oog voor biodiversiteit

Zelf je eigen groenten en kruiden verbouwen is niet alleen gezond voor jou, het is ook goed voor de stad. Het is een heerlijke 'excersise', waarmee je weer in contact komt met de natuur en een kortere voedselketen dan groenten rechtstreeks van je balkon of dakterras bestaat bijna niet. Bovendien hebben je buren uitzicht op een fraai stukje groen in de stad en worden mogelijk geïnspireerd hetzelfde te gaan doen.

Een groen balkon is ook belangrijk voor een biodiverse stad. Hoe meer bloeiende planten op je balkon of dakterras groeien, des te meer bijen, vlinders en hommels erop af komen, die weer belangrijk zijn voor de bestuiving van de voedselgewassen. Door in jouw bak een combinatie te maken van moestuinplanten en insect- en bijvriendelijke bloemen, draag je direct bij aan de biodiversiteit in de stad.

Meedoen

Hoe werkt het?

Als jij één van de gelukkige 25 balkontuinders bent, ga jij komende zomer aan de slag in je eigen moestuinbak. Wij zorgen voor alle benodigdheden: 

  • Je krijgt van ons een super leuke moestuinbak voor op je balkon of dakterras. (We hebben rekening gehouden met de formaten van een gemiddeld Amsterdams balkon!)
  • Je krijgt van ons de aarde, groente- en bloemzaden.
  • We leren je in verschillende workshops en online tips & trucs de fijne kneepjes van het moestuinieren, zodat jij als echte tuinder een grote oogst binnen kunt slepen deze zomer.
  • We brengen je in contact met 24 andere balkontuinders waar je naar hartelust ervaringen en adviezen mee kunt uitwisselen. 
  • Geen groene vingers? Geen zorgen! Iedereen kan deelnemen, zolang je groene hart op de juiste plek zit. 

Iets voor jou? Geef je voor 6 juli op via onderstaande button!

Vraag hier jouw Amsterdamse Balkontuin aan!

Geef je hier op!
Voorwaarden

Wat vragen we van jou?

Uiteraard staat er wel iets tegenover. Als je meedoet aan dit project ga je het volgende doen:

  • Jij gaat komende zomer aan de slag in jouw balkontuin, waar je groenten, kruiden of bloemen plant. 
  • Regelmatig deel je foto's en vlogs met de leukste updates uit jouw balkontuin.
  • Je gaat koken met de ingredienten uit je tuin. Deze recepten deel je met ons en de andere deelnemers. Wij bundelen ze vervolgens in een online kookboek.

De mooiste foto's van de groenste bakken en de lekkerste recepten lichten we uit op social media!

Super leuk toch? Geef je snel op!

Praktisch

Gezamenlijke kick-off in de centrale moestuin

We starten het project samen tijdens een lanceringsfeest op donderdag 11 juli in de avond in de Tropentuin, een moestuin in de achtertuin van het KIT. Hier delen we alle bakken en benodigdheden uit. Daarnaast verzorgen we een workshop moestuinieren en nog meer leuke programmering. 

 

Doe mee met dit project!

Wil je meer informatie over dit project ontvangen of wil je meedoen met dit project? Laat dan hier je gegevens achter met 'balkontuin'. Dan nemen wij contact met je op!

Uiteraard gaan we zorgvuldig met jou gegevens om. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Aukje
Aukje is Projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar er circulair met grondstoffen wordt omgegaan"

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Project
Van Amsterdamse Bodem
Benieuwd naar alle voedselinitiatieven uit Amsterdam? Check de website van Van Amsterdamse Bodem!
Vertel me meer
Blog
Moestuintips nodig?
Wil jij ook eigen groenten verbouwen, maar kan je nog wel wat tips gebruiken? Wij hebben ze voor je!
Vertel me meer
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van de leukste groene events via onze groene agenda!
Vertel me meer