Vacature: Bestuursvoorzitter

 Het bestuur van De Gezonde Stad zoekt vanaf deze zomer een nieuwe voorzitter!

Wie wordt onze nieuwe bestuursvoorzitter?

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten. Voor het bestuur van onze stichting zoeken wij een bevlogen en ervaren bestuurder, die begaan is met de transitie naar een duurzamere stad. 

De voorzitter die wij zoeken heeft: 

  • Inhoudelijke expertise (op een of meerdere duurzaamheidsthema's van De Gezonde Stad). 
  • Een relevant netwerk in de stad;
  • Gevoel voor maatschappelijke veranderingsprocessen;
  • Een goede antenne voor kansen en mogelijkheden voor de stichting en die zowel de directeur als de overige bestuursleden daarin mee weet te nemen;
  • En heeft een groot hart voor Amsterdam.

Over

Ons bestuur

Je wordt onderdeel van een bestuur dat bestaat uit vijf personen met verschillende achtergronden en expertises, die vijf tot zes keer per jaar bij elkaar komt. Incidenteel nemen bestuursleden deel aan strategische sessies van het team en zijn zij ook aanwezig op events van De Gezonde Stad.

Bestuursleden brengen hun netwerk in om de stichting vooruit te helpen in het behalen van haar doelen. De voorzitter bereidt met de directeur de vergaderingen voor en is tussentijds voor hem beschikbaar als aanspreekpunt. 

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de organisatie. In goede tijden opereert zij vooral als klankbord en inspirator voor de directeur en soms ook voor de organisatie. Maar als het nodig is treedt het bestuur en de voorzitter ook sturend op.

Het bestuur is onbezoldigd. 

Organisatie

Samenstelling van de organisatie

In de organisatie werken op dit moment 6,4 fte, 2 freelancers en 3 stagiaires. Het team is jong en tevens ervaren en professioneel. De directeur vervult die functie sinds de zomer van 2015. De organisatie wil de huidige groei de komende jaren graag doorzetten en is financieel gezond en stabiel. De Gezonde Stad is een stichting.

Aanbod

Wat krijg je ervoor terug?

Als bestuursvoorzitter bieden we je de mogelijkheid om:

  • Een groeiende jonge maatschappelijk organisatie vooruit helpen 
  • Een impactvolle bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Amsterdam
  • Samen te werken met een leuk team van bevlogen mensen. 
Reageren

Interesse?

Stuur je een cv en een korte motivatie naar bestuur@degezondestad.org. Voor vragen over deze vacature of over De Gezonde Stad kun je contact opnemen met Magdalena Matei via 06 53103329. 

Document: Download hier het jaarverslag

Downloaden

Verder lezen